ANI: Fost consilier judeţean din Ialomiţa, găsit incompatibil

Fostul consilier judeţean din Ialomiţa, Ion Grigore, a fost găsit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Grigore a ocupat în acelaşi timp şi funcţia de director coordonator adjunct la Comisariatul Judeţean Ialomiţa al Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi prim-comisar al Comisariatului Regional Argeş al GNM.
Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), sediul central (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
27.12.2012

Fostul consilier judeţean din Ialomiţa, Ion Grigore, a fost găsit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Grigore a ocupat în acelaşi timp şi funcţia de director coordonator adjunct la Comisariatul Judeţean Ialomiţa al Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi prim-comisar al Comisariatului Regional Argeş al GNM.

Evaluatorii de la ANI au informat că Ion Grigore a fost în incompatibilitate în perioada 2 iunie 2009 - 6 octombrie 2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de director coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean Ialomiţa al Gărzii Naţionale de Mediu, cât şi calitatea de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Ialomiţa.

O altă stare de incompatibilitate a fost constată şi în perioada 20 mai 2010 - 28 octombrie 2012, întrucât Grigore a fost simultan prim-comisar în cadrul Comisariatului Regional Argeş al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) şi consilier judeţean în CJ Ialomiţa.

Ion Grigore a fost consilier judeţean în CJ Ialomiţa în perioada 25 iunie 2008 - 28 octombrie 2012. Începând din 20 mai 2010, Ion Grigore deţine funcţia de prim-comisar în Comisariatul Regional Argeş al Gărzii Naţionale de Mediu, iar în perioada 2 iunie 2009 - 7 aprilie 2010 a fost director coordonator adjunct în cadrul Comisariatului Judeţean Ialomiţa al Gărzii Naţionale de Mediu, a precizat ANI.

Potrivit dispoziţiilor articolului 94, alineatele 1 şi 2, litera a) din Legea 161/2003, "calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.

Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: […] în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice".

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani. Dacă persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de trei ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate, a menţionat ANI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor