Angela Merkel a respins adopţia copiilor de către cuplurile de homosexuali

Cancelarul german, Angela Merkel, aflată în mijlocul alegerilor, a decis să respingă adopţia copiilor de către cuplurile de homosexuali, recunoscând cu toate acestea că este o chestiune controversată, a raportat marţi ziarul La Razon.
Cancelarul german Angela Merkel în Bundestag, 10 mai 2012 (ODD ANDERSEN / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
10.09.2013

Cancelarul german, Angela Merkel, aflată în mijlocul alegerilor, a decis să respingă adopţia copiilor de către cuplurile de homosexuali, recunoscând cu toate acestea că este o chestiune controversată, a raportat marţi ziarul La Razon.

În contextul în care alegerile generale vor avea loc pe 22 de septembrie, Angela Merkel a răspuns duminică la întrebările cetăţenilor în direct, pe postul public principal de televiziune ARD, lucru deloc confortabil pentru aceasta.

Confruntată cu chestiunea adopţiei copiilor de cuplurile gay, Merkel a explicat că este împotriva oricărei discriminări şi deşi înţelege cât este de dificilă această chestiune pentru aceştia, totuşi nu poate fi de acord cu un asemenea lucru pentru că trebuie să garanteze ”bunăstarea copilului”, care nu este ”sigură” în cazul cuplurilor homosexuale.

Angela Merkel nu a vrut să dezvăluie dacă a purtat discuţii pe această temă cu ministrul de Externe Guido Westerwelle, care şi-a recunoscut public orientarea homosexuală, dar a declarat că a participat la mai multe dezbateri pe acest subiect. Unele dintre aceste dezbateri s-au ţinut chiar în interiorul propriului partid, CDU, partid din care face parte un grup de homosexuali şi lesbiene.

Cancelarul german a trebuit să-i răspundă şi unei doamne care i-a cerut să evite ca Germania să se transforme în ”bordelul Europei”, făcând referire la legea prostituţiei, care a legalizat în 2002 această activitate şi a pus-o pe picior de egalitate cu celelalte activităţi. Deşi nu i-a răspuns în mod direct la această solicitare Merkel a reamintit discuţiile lungi care au avut loc înainte de aprobarea acestei legi şi a recunoscut că este vorba totuşi de o altă chestiune controversată care prezintă o problemă uriaşă pentru Germania.

Merkel a trebuit să mai răspundă problemelor referitoare la imigraţie, din domeniul muncii, domeniul învăţământului, criza euro şi spionarea pe Internet. Miercuri, 11 septembrie, va fi rândul candidatului social-democrat Peer Steinbrück să se supună testelor cetăţenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor