Angajaţii Hidroelectrica din filialele Hidroserv protestează la Ministerul Economiei

Epoch Times România
22.03.2013

Aproximativ 200 de angajaţi din filialele Hidroserv protestează vineri la sediul Ministerului Economiei,nemulţumiţi de măsurile luate de administratorul judiciar al Hidroelectrica,Euro Insol,care a disponibillizat peste 150 de salariaţi ai acestor filiale şi pregăteşte concedierea altor aproximativ.

Protestatarii, afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate “Univers”, scandează că vor să muncească, nefiind de acord cu decizia disponibilizării, mai ales că, spun ei, deşi Hidroelectica SA a intrat în insolvenţă din cauza contractelor cu aşa-zişii “băieţi deştepţi”, salariaţii sunt cei care suferă, şi nu conducerea.

Sindicaliştii au precizat că Remus Borza, deşi a declarat că managementul defectuos a contribuit la situaţia Hidroelectrica, a dat afară 151 de salariaţi, însă niciun director vinovat nu a fost pe listă.

Totodată, sindicaliştii spun că deşi pentru retehnologizări s-a acceptat mărirea costurilor motivată de creşterea preţurilor pentru Hidroserv, lucrările de mentenanţă au fost trecute la o treime din valoare, în acest fel siguranţa exploatării instalaţiilor devenind nesigură.

“Considerăm că reorganziarea şi redresarea Hidroelectrica ar fi trebuit făcută de specialişti în domeniul hidroenergetic şi nu de firme de avocatură. Aceşti specialişti există în sistem, dar din păcate ei au fost uitaţi atât de ministerul de resort cât şi de administratorul judiciar, care se înconjoară de salariaţi cu funcţii, care fac parte din cei vinovaţi de situaţia Hidroelectrica”, a declarat vicepreşedintele federaţiei Univers, Cristinel Popescu.

Remus Borza declara recent că până acum au plecat din Hidroelectrica 151 de oameni din 5.239, iar în perioada următoare vor mai pleca 50 – 100 de oameni din personalul TESA. De asemenea, până la finele anului ar trebui disponibilizaţi 800 de angajaţi, din Hidroserv-uri, 500 dintre aceătia până lşa finele lunii iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor