Andrian Candu: PL şi PPEM ar trebui să facă parte din alianţa cu comuniştii

Preşedintele parlamentului, Andrian Candu este optimist în legătură cu formarea unei majorităţi parlamentare cu participarea comuniştilor.
Parlamentul R. Moldova
Parlamentul R. Moldova (Epoch Times România)

Făcând referire la Partidul Liberal (PL), condus de Mihai Ghimpu şi Partidul Popular European (PPEM) în frunte cu Iurie Leancă, preşedintele parlamentului consideră că „aceste partide vor pune ca prioritate interesele statului”.

„Chiar dacă sunt viziuni diferite, sunt sigur că aceste partide vor pune ca prioritate interesele statului şi nu interesele partidului, aşa cum au făcut colegii din PLDM”, a menţionat vineri democratul Andrian Candu, având în vedere faptul că cele două fracţiuni parlamentare n-au dat un răspuns concret referitor la formarea unei coaliţii cu PCRM, relatează Realitatea.md.

Poziţia luată de colegii din Partidul Liberal Democrat (PLDM) este considerată de către Candu a fi una iresponsabilă şi bazată pe emoţii, fiind în detrimentul Moldovei şi a integrării în Uniunea Europeană. Întrucât, după reţinerea liderului PLDM, Vlad Filat şi numirea lui Valeriu Streleţ preşedinte interimar, liberal-democraţii îşi depun mandatele de membru de partid în număr tot mai mare, Preşedintele parlamentului speră că în PLDM sunt persoane care-şi doresc să participe la negocieri.

Pe de altă parte, deputatul neafiliat, Iurie Leancă crede în continuare că liberal-democraţii vor analiza la rece situaţia actuală din ţară şi vor participa la negocieri. Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, consideră, de asemenea, că unica soluţie pentru a continua reformele este o coaliţie din care să facă parte şi PLDM.

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu s-a întâlnit miercuri cu comuniştii pentru a discuta despre negocierile cu privire la formarea unei majorităţi parlamentare. După întâlnirea cu PCRM, Marian Lupu a afirmat că PD este gata să formeze coaliţie de guvernare împreună cu comuniştii.