Andrei Năstase: Tandemului Plahotniuc - Dodon îi este frică de schimbare

Dodon susţine că nu va promulga legea prin care Legislativul de la Chişinău a decis ca Ziua Europei va fi sărbătorită la 9 mai concomitent cu Ziua Victoriei. Năstase solicită sectorului asociativ să organizeze proteste în contextul problemelor create artificial.
Andrei Năstase, liderul Platformei DA
Andrei Năstase, liderul Platformei DA (facebook.com / Andrei Năstase)

Igor Dodon a condamnat decizia Parlamentul Republicii Moldova care prevede ca în data de 9 mai, pe lângă Ziua Victoriei, să fie sărbătorită şi Ziua Europei care a fost declarată şi sărbătoare naţională. Şeful statului promite că nu va promulga legea respectivă deoarece la 9 mai în Moldova se va sărbători Ziua Victoriei, ”amintirea eroilor strămoşi care au eliberat lumea de fascism fiind sacră” .

În context, Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase susţine că în spatele retoricii geopolitice agresive, a iniţiativelor de modificare a sistemului electoral, a persecuţiilor politice şi a injustiţiei selective, tandemul Plahotniuc - Dodon îşi ascunde frica de schimbare, incapacitatea de a soluţiona problemele vitale ale ţării şi ale oamenilor, de a gestiona crizele generate de natură sau artificial provocate de o clasă politică discreditată.

Năstase îndeamnă sectorul asociativ să preia iniţiativa unor demersuri civice de consolidare şi mobilizare a societăţii, de organizare a unor proteste paşnice, civilizate, de mare amploare, de natură să suplimenteze activităţile şi demersurile noastre politice făcute în interiorul şi exteriorul ţării.

”Doar aşa putem stăvili dezmăţul guvernării hibrid Plahotniuc-Dodon şi a partidelor lor cartel, doar aşa putem scăpa de dictatură, corupţie, sărăcie. Doar aşa vom făuri un veritabil stat de drept”, a conchis politicianul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe