„Oligarhie şmecheră”. Ministerul Justiţiei a selectat candidaţii pentru funcţia de judecător al R. Moldova la CEDO

CEDO (Curtea Europeană pentru Drepturile Omului)
CEDO (Curtea Europeană pentru Drepturile Omului) (www.royaltv.ro)

Comisia de concurs a Ministerului Justiţiei a selectat şi a înaintat Guvernului trei candidaţi pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova.

Astfel, Ministerul Justiţiei anunţă într-un comunicat că, directoarea Institutului Naţional al Justiţiei, Diana Scobioală, fostul reprezentant al Republicii Moldova la CEDO, Vladimir Grosu, şi ex-secretarul de stat la Ministerul Justiţiei şi consilier al fostului premier, Ion Chicu, Nicolae Eşanu au acumulat cel mai mare punctaj în cadrul concursului.

După investirea în funcţie, preşedinta Maia Sandu a solicitat excluderea lui Pavel Abraham din comisia formată de Ministerul Justiţiei pe motiv că ar avea probleme de integritate şi a desemnat-o drept reprezentantă a Preşedinţiei în această comisie pe dna Viorica Puică, „o judecătoare competentă şi corectă”. Cu toate acestea, ministrul Justiţiei al socialiştilor, Fadei Nagacevschi a refuzat să-l înlocuiască.

În context, Sorin Ioniţă, directorul Expert Forum de la Bucureşti a scris pe pagina sa de Facebook că „Pavel Abraham, miliţianul anilor ’80-’90, cadrist în MAI pe vremea lui Ceauşescu, apoi ciomag al PSD în Poliţie, avocat al interlopilor şi stâlp al anti-reformelor pe Antene TV, a fericit Republica Moldova ca membru în comisia care a selectat judecătorul la CEDO”.

„Uite că unii nici cu pensie specială nu se liniştesc, insistă să facă pagube în continuare. În ţări cu oligarhie şmecheră ca Moldova nici Europa nu poate ajuta mult: aha, ne impuneţi consultant internaţional din UE? Luăm consultant internaţional, no problem: Abraham din România, ăl mai tare pe justiţie europeană”, a adăugat expertul.

Comisia pentru selectarea candidaţilor la postul de judecător la CEDO din partea R. Moldova a aprobat în concurs 11 candidaţi. Potrivit regulamentului, judecătorul moldovean va fi ales prin votul final al plenului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Mandatul actualului judecător din partea Republicii Moldova la CEDO, Valeriu Griţco, expiră pe 2 decembrie 2021.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe