Maria Ciobanu: Jocul politic “de-a Guvernul” este unul stupid. Viitorul parlament al R. Moldova poate fi la fel de putred

Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul R. Moldova
Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Jocul politic “de-a Guvernul” este unul stupid, care o pune în dificultate, susţine deputata Platformei DA Maria Ciobanu, menţionând că a intrat în Parlament în urma câştigării unei circumscripţii electorale uninominale, de aceea urmează să consulte părerea alegătorilor.

Parlamentara scrie pe pagina sa de Facebook că şeful statului a procedat aşa cum îi dictează Constituţia. A înaintat o candidatură, fruntaşă a PAS, pe care o caracterizează drept una merituoasă, în care are deplină încredere.

Totodată, doamna Gavriliţa, la rându-i, se arată onorată de propunerea preşedintelui Maia Sandu şi promite că va veni în Parlament cu un program de activitate al Guvernului, care să scoată Republica Moldova din situaţia dificilă în care se află.

„Eu sunt obligată să-mi întreb votanţii: boicotez şedinţa de plen, spunând astfel NU unei garnituri guvernamentale bine intenţionată, care într-un timp foarte scurt se obligă să facă funcţionale instituţiile statului, să pună capăt corupţiei mari şi apoi să gândim la alegeri parlamentare anticipate sau să o cred pe doamna Sandu şi să-mi manifest şi eu încrederea în candidatul propus la funcţia de prim-ministru?”, se întreabă retoric deputata.

Atunci când se spune că actualul Legislativ este putred până în măduva oaselor, volens-nolens eu mă gândesc la legislatura precedentă, care nu era mai puţin putredă, a adăugat Maria Ciobanu, amintind că PDM a intrat în Parlament cu 19 mandate şi apoi s-a ales, prin coruperea deputaţilor, şantaj şi intimidări, cu o majoritate covârşitoare.

Astfel, parlamentara a ţinut să întrebe dacă va fi mai puţin putredă viitoarea legislatură parlamentară întrucât toate sondajele - „şi cele măsluite, şi cele care operează cu ghicitul în bobi”, şi cele bazate pe măsurări veridice - arată că, în viitorul Parlament, îşi va mări numărul mandatelor PAS, dar fără să obţină o majoritate, va scădea numărul mandatelor PSRM, dar vor accede partidele lui Renato Usatâi şi al penalului fugar Şor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe