Andreea Paul către Victor Ponta: "Aţi ajuns de râsul României"

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, a explicat duminică, pe blogul personal, că realitatea în ce priveşte situaţia în România nu este cum a declarat Victor Ponta, anume că "din punct de vedere al datelor economice, am îndeplinit cam tot ce era esenţial."

Andreea Paul îl citează pe premierul Victor Ponta, care a declarat că: “Din punct de vedere al datelor economice, am îndeplinit cam tot ce era esenţial. Am reuşit să câştigăm marele pariu cu fondurile europene, avem toate programele deblocate. Avem o creştere economică peste cea prognozată, 1,7%, şi n-am mărit nicio taxă importantă”.

Andreea Paul explică însă că realitatea este cu totul alta.

Referitor la taxe şi impozite, vicepreşedintele PDL consideră că ”ce este sănătos în economie moare, deoarece sunt 30 de taxe şi impozite noi sau majorate, acesta constituind un record negativ în istoria impredictibilităţii fiscale româneşti şi că de fapt s-a creat un blocaj în business.

În ceea ce priveşte fondurile europene, Andreea Paul arată că din circa 10.000 de contracte semnate, peste 8.300 sunt semnate de PDL şi în concluzie se constată de fapt o ineficienţă instituţională. România deţine “ultimul loc în Europa, mult în urma Bulgariei – penultima clasată”.

Referitor la creşterea economică, vicepreşedintele PDL consideră că este de fapt “umplerea buzunarelor sistemului USL” şi nu există “niciun leu în plus în puterea de cumpărare a românilor. Economia merge mai prost în 2013 decât în 2012.”

Andreea Paul abordează şi subiectul “Ordine în Justiţie”. Vicepreşedintele PSD declară: “Am asistat la asaltul USL asupra justiţiei în privinţa cazurilor Vosganian şi Dragnea. Propria mafie şi apărarea ei cu orice preţ sunt mai importante decât orice, chiar şi decât propria economie. PDL cere demisia lui Varujan Vosganian şi a lui Liviu Dragnea", accentuând faptul că miniştrii USL sunt urmăriţi de DNA şi de DIICOT. Totodată, ea arată că s-a trecut la intimidarea şi “înfricoşarea DNA-ului”.

În ce priveşte cadrul legislativ, afirmă că nu este unul sănătos, amintind de Legea “cu dedicaţie” a insolvenţei, de Rompetrol sau Roşia Montană.

Referindu-se şi la modul cum guvernează Guvernul Ponta, ea le reproşează: “Minţiţi în exerciţiul funcţiunii. Cu premeditare şi nu vă mai puteţi opri. Patologic.”

Andreea Paul concluzioneză: “Guvernul Ponta însuşi e în insolvenţă: gafe, miniştri la DNA, lipsă de viziune, omorârea mediului de afaceri, mafie flămândă. Cer demisia Guvernului, înainte ca Victor Insolvenţă să bage ţara în faliment”. Ea se referă şi la certurile care continuă între PSD şi PNL, a căror soluţie este lichidarea juridică a Uniunii Social Democrate, astfel încât să fie eliberat şi Antonescu de chinul său: candidatura la preşedinţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne