Analiştii:Vizita lui Nicolae Timofti la Bruxelles este una simbolică

Potrivit analiştilor, vizita preşedintelui Nicolae Timofti la Bruxelles este una simbolică, în care oficialul va transmite un mesaj partenerilor externi despre faptul că integrarea în Uniunea Europeană rămâne o prioritate pentru ţara noastră.
Preşedintele moldovean Nicolae Timofti. (VADIM DENISOV / AFP / Getty Images)
Ana Chitoroagă
26.04.2012

Potrivit analiştilor, vizita preşedintelui Nicolae Timofti la Bruxelles este una simbolică, în care oficialul va transmite un mesaj partenerilor externi despre faptul că integrarea în Uniunea Europeană rămâne o prioritate pentru ţara noastră.

În acest context, analistul politic Igor Boţan afirma că Nicolae Timofti pleacă la Bruxelles pentru a vorbi despre priorităţile externe ale ţării noastre: "Este suficient să fie transmis un semnal foarte clar partenerilor externi, europeni... Această vizită la Bruxelles va ridica procentajul cetăţenilor care îşi leagă aspiraţiile de viitorul Republicii Moldova cu integrarea europeană".

Există voci care consideră totuşi că această vizită este o dovadă a faptului că puterea de stat în Republica Moldova s-a constituit definitiv.

Potrivit Publika.TV, alţii susţin că plecarea lui Nicole Timofti la Bruxelles trebuie privită din două perspective. Astfel analistul Bogdan Tardea a precizat că "O perspectivă ar fi impactul economic, politic, ce investiţii se aduc, ce tratate se semnează. Evident că randamentul acestei vizite este zero. Pe de altă parte este totuşi prima vizită şi este una de prezentare a noului preşedinte".

Precizăm că în perioada 26 şi 27 aprilie, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, se află într-o vizita de lucru la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni şi anume cu cu preşedintele Comisiei Europene, José; Manuel Durao Barroso şi preşedintele Consiliului European,Herman Van Rompuy.

Aceasta va fi prima vizită oficială peste hotarele ţării, după învestirea sa în funcţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor