Analist: Campania pro-Georgescu de pe tiktok nu s-a oprit o secundă, e turată la maxim pentru candidatul Moscovei în România
![](https://image.epochtimes-romania.com/2025/01/2025_01_15_295_1736940673_rsz_crp_top.jpg)
Campania pro-Călin Georgescu de pe Tik Tok nu s-a întrerupt nicio secundă, continuă nestingherită, pentru că "autorităţile noastre vigilente" nu au interzis "acest ventilator de propagandă care funcţionează pentru candidatul Moscovei în România", a acuzat analistul politic Florin Negruţiu, într-o emisiunea Digi24 în care s-a discutat despre raportul francezilor despre interferenţele în alegerile prezidenţiale din România.
Jurnalist: Raportul apărut în Franţa arată cum au fost furate alegerile din România. Datorită VIGINUM (Serviciul Francez de Vigilenţă şi Protecţie împotriva interferenţelor digitale străine) ştim cum s-au întâmplat lucrurile cu Călin Georgescu.
Florin Negruţiu (analist politic): Da, dar vremea lui Călin Georgescu nu a trecut. Tu spui ce s-a întâmplat, adică pui totul la trecut. Dar se întâmplă în timp ce noi vorbim. Eu am impresia că noi, presa, greşim pentru că ne adresăm unui public deja convins de nocivitatea acestui om. Întreaga presă vorbeşte cu un public raţional, care înţelege cine este Călin Georgescu. Însă, în timp ce noi vorbim, în momentul ăsta, această campanie continuă nestingherită pe tiktok. Ea nu s-a încheiat niciodată. Se fac cântece patriotice, se fac manele pentru Călin Georgescu. Se repetă în canon acele strigăte de luptă pe tiktok.
Deci este o campanie continuă. Ea nu s-a încheiat. Ea, în momentul ăsta, continuă cu altă energie, cu altă viteză. În momentul ăsta, sunt speculate absolut toate tipurile de alegători. Toate demografiile sunt acoperite aici. De pildă, este un clip pe tiktok repetat ca o litanie despre inutilitatea de a învăţa matematică la şcoală. Cu nişte injurii absolut groteşti la adresa învăţătoarei... Ce mi-a folosit mie să învăţ că 1 plus 1 egal 2? Şi arată nişte oameni, într-adevăr, care sunt necalificaţi, care sunt la munci grele prin străinătate şi care repetă acest text obsesiv pentru că este un sentiment de revoltă împotriva sistemului care i-a trimis acolo: sistemul de educaţie, sistemul politic, sistemul de presă, sistemul în general.
Şi oamenii ăştia simt că pentru prima oară au puterea. Că acest Georgescu a venit şi i-a ridicat şi au puterea să crape totul, să dea foc la totul, să distrugă totul. Fie că vorbim de şcoală, fie că vorbim de ţară. De la şcoală la ţară, oamenii ăştia au un zel demolator care este întreţinut de acest algoritm al acestei reţele sociale în fiecare zi. Sunt marşuri patriotice, sunt cântece patriotice, se compun melodii pentru Călin Georgescu, se compun manele pentru Călin Georgescu.
Nici vorbă să se fi întrerupt vreo secundă, ca autorităţile noastre vigilente să interzică acest ventilator de propagandă care funcţionează pentru candidatul Moscovei în România.
Andrei Ţăranu (profesor de ştiinţe politice): Şi persoanele s-au radicalizat. După cum ştiţi, instituţia la care lucrez a făcut plângere penală pentru ameninţări cu moartea şi hărţuire permanentă. Până în acest moment nu s-a rezolvat problema.
Ioan Stanomir (profesor de drept constituţional): Nu cumva imaginea României educate este un alt proiect al preşedintelui Iohannis? Pentru că această luptă împotriva matematicii este şi rezultatul unei politici premeditate de subfinanţare a sistemului educaţional, de batjocorire a unor valori, iar subfinanţarea şi batjocorirea produc asemenea rezultate.
Deci preşedintele Iohannis poate, în momentele sale de reflecţie, alături de consoartă, prima doamnă a ţării, să se uite în oglindă şi să se întrebe, ca în povestea clasică: oglindă-oglinjoară, cine este autorul acestui dezastru din ţară? Klaus Iohannis.
Pentru că asta este realitatea. Oamenii, domnule Negruţiu, sunt şi ceea ce şcoala face din ei. Pentru că lupta cu aceşti oameni trebuie dusă cu curaj, angajându-i într-o dezbatere.