Ana Blandiana: Acest Guvern de marionete, mânuite de un păpuşar de provincie, compromite democraţia

Dincolo de dispreţul faţă de actul de justiţie şi de sfidarea sfruntată a sutelor de mii de oameni ieşiţi în stradă, "Guvernul Dragnea" se face vinovat în faţa poporului român şi a istoriei de compromiterea democraţiei, şi-a exprimat nemulţumirea Ana Blandiana.
Ana Blandiana la Muzeul Memorialului de la Sighet, 14 iulie 2013
Ana Blandiana la Muzeul Memorialului de la Sighet, 14 iulie 2013 (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Guvernul Grindeanu, un guvern de marionete mânuite de un păpuşar de provincie, Liviu Dragnea, sparge unitatea dintre votul democratic şi statul de drept şi transformă democraţia într-un instrument al satisfacerii celor mai joase interese personale, a tras un semnal de alarmă, pe pagina ei de Facebook, scriitoarea Ana Blandiana.

"Dincolo de dispreţul şi chiar de ură faţă de actul de justiţie în sine care se simte în spatele grabei isterice a schimbării Codului Penal, dincolo de sfidarea sfruntată a sutelor de mii de oameni ieşiţi în stradă şi în ger pentru a apăra legile ţării, Guvernul Dragnea se face vinovat nu numai în faţa poporului român, ci şi a istoriei de o gravă culpă de ordin teoretic, culpa care opune democraţia statului de drept, compromiţând-o astfel.

Călcând legile sub pretextul învestiturii obţinute electoral, acest Guvern de marionete, mânuite de un păpuşar de provincie, sparge unitatea dintre votul democratic şi statul de drept, care este pilonul tuturor construcţiilor euro-atlantice de după al doilea război mondial şi transformă democraţia din România într-un instrument al satisfacerii celor mai joase interese personale", a declarat Ana Blandiana.

De fapt, cât de relativă este învestitura electorală o dovedeşte, a continuat scriitoarea, faptul că PSD, care a câştigat alegerile (cu 3.220.000 de voturi), se opune în numele ei Preşedintelui ţării care a fost ales cu un număr aproape dublu (6.288.000) de voturi.

"Deci niciun fel de logică nu intră în discuţie, în afară de cea a neruşinării, în peisajul politic în care, prin mâzga corupţiei, maşina istoriei lunecă marche-arriere înspre vechea prăpastie. Dacă e adevărat, însă, că tot răul e spre bine, în această catastrofă binele este extraordinara trezire la conştiinţa morală şi civică a tinerilor, ceea ce în perspectivă ar putea să salveze totul", a precizat Ana Blandiana, care a participat şi ea la protestele din Piaţa Victoriei.

Ana Blandiana
Ana Blandiana (Viorica Patea / Facebook)