Sidonia Bogdan: Iordache a încropit un doctorat de calitatea unui referat de liceu şi ăla copiat

Teza de doctorat a lui Florin Iordache, susţinută în Republica Moldova, nu este tocmai o capodoperă. Din contră, are consistenţa unui "referat de liceu şi ăla copiat", a remarcat jurnalista Sidonia Bogdan.
Florin Iordache(PSD),
Florin Iordache(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

La aproape o lună de când jurnalista Sidonia Bogdan a publicat un articolul referitor la suspiciunile de plagiat care îl vizează pe fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, i-a răspuns şi Ministerul Educaţiei la întrebările referitoare la echivalarea titlului său de doctor, susţinut în Republica Moldova.

Jurnalista întrebase cine au fost referenţii care au citit şi analizat teza lui Iordache, înainte de echivalare, iar Ministerul Educaţiei susţine că nu a existat aşa ceva, echivalarea s-a făcut automat.

Ministerul zice aşa:

"Potrivit art. 7 din Legea nr. 39/1999, diplomele de doctor obţinute în Republica Moldova se recunoşteau/echivalau automat/reciproc de către Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (CNRED), fără a fi prevăzută obligaţia recunoaşterii/echivalării de către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). În conformitate cu cele de mai sus, diploma de doctor obţinută de domnul Florin Iordache la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (Republica Moldova) a fost echivalată, în domeniul Economie şi Afaceri Internaţionale, de Ministerul Educaţiei Naţionale din România prin ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nr. 5683/20.10.2008 în urma depunerii dosarului de echivalare nr. 92137/18.12.2007".

"Mai pe româneşte, Iordache s-a dus la una dintre cele mai cunoscute fabrici de diplome din Republica Moldova, a încropit ceva de calitatea unui referat de liceu şi ăla copiat, cu care a reuşit să devină, în scurt timp, doctor în relaţii internaţionale în România. Cel mai ruşinos ministru al Justiţiei din 90 încoace, Stănoiu să-l mai fi depăşit, poate", a precizat Sidonia Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu o lună, jurnalista a analizat teza lui Iordache şi "s-a distrat puţin pe seama descoperirilor făcute: note bibliografice măsluite, o referire fără niciun sens la o carte a lui Soros şi trimiteri la conferinţe internaţionale care n-au avut nicio legătură cu cercetarea ştiinţifică".

"Însă cel mai tare m-a intrigat faptul că doctoratul ăsta obţinut în Republica Moldova a fost echivalat rapid la Bucureşti, pe vremea unui ministru-geniu al României: Ecaterina Andronescu", a declarat atunci Sidonia Bogdan.

Pentru a citi articolul scris de jurnalistă referitor la doctoratul lui Iordache intraţi aici.