American Airlines a direcţionat din greşeală un zbor neautorizat peste Oceanul Pacific

Avion Airbus A321.
Avion Airbus A321. (Captură Foto)

Compania aeriană American Airlines a trimis accidental un avion neautorizat peste Oceanul Pacific, din Los Angeles spre Hawaii, a confirmat duminică un purtător de cuvânt al companiei.

În incidentul din 31 august, raportat pentru prima dată de bloggerul în probleme de transport Brian Sumers, un avion care nu era autorizat să zboare pe distanţe lungi deasupra apelor deschise a reuşit să ajungă în siguranţă la Honolulu.

Casey Norton, purtător de cuvânt al American Airlines, a declarat că încă este investigat modul în care s-a ajuns la această încurcătură.

El a declarat că avionul care a reuşit zborul, un Airbus A321S, este acelaşi tip de avion precum cel care ar fi trebuit iniţial să efectueze zborul, un Airbus A321H, cu singura diferenţă că cel din urmă dispune de un certificat ETOPS care prevede ca avionul să aibă la bord echipamente suplimentare, conform Japan Times.

“Este acelaşi motor, sunt aceleaşi rezervoare, este aceeaşi rază [de zbor]”, a declarat Norton, adăugând că A321H dispune de o cantitate suplimentară de oxigen – pe lângă măştile de oxigen situate deasupra locurilor pasagerilor – în cazul în care are loc o urgenţă medicală în timpul zborului şi de o canistră suplimentară pentru stingerea unui eventual incendiu la bord.

Avioanele care zboară deasupra apei, într-o zonă care se află la o distanţă de peste o oră de o posibilă zonă de aterizare, trebuie să transporte acele echipamente preventive şi să deţină un certificat ETOPS care confirmă că avionul respectă cerinţele, a precizat acesta.

Norton a declarat că Federal Aviation Administration a fost “anunţată imediat” în privinţa incidentului, după ce compania a realizat ce s-a întâmplat. El a adăugat că American Airlines şi-a revizuit programele pentru a “identifica în mod corespunzător avioanele potrivite care operează pe rutele potrivite.”

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că nu are cunoştinţă de existenţa unor incidente similare în trecut la compania American Airlines sau la alte companii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe