America de Nord deschide primul magazin virtual în Toronto

A face cumpărături într-un magazin fără cozi, cărucioare voluminoase, ambuteiaj în parcare şi casieri nepoliticoşi este acum o realitate în Canada.
Călatorii canadieni în primul magazin virtual în centrul orasului Toronto. Afişarea produselor permite consumatorilor să facă cumpărături cu smartphone-uri lor, în timpul navetei lor zilnice (CNW Group / Well.ca)
Justina Reichel
06.04.2012

A face cumpărături într-un magazin fără cozi, cărucioare voluminoase, ambuteiaj în parcare şi casieri nepoliticoşi este acum o realitate în Canada.

Primul magazin virtual din America de Nord a fost prezentat în Toronto în această săptămână, permiţând clienţilor să îşi facă proviziile zilnice doar prin scanarea produselor cu telefoanele mobile în timpul unei scurte opriri pe parcursul navetei.

Magazinul reprezintă mai mult decât imaginile unor produse afişate pe pereţi, care servesc ca o reprezentare vizuală a rafturilor obişnuite din magazine. Magazinul 2-D este situat de-a lungul sistemului PATH din Toronto, o pasarelă subterană extinsă care leagă 17 kilometri de magazine, birouri şi staţii de metrou.

Cumpărătorii pot alege din 120 de produse pentru sănătate, frumuseţe şi pentru copii, prin scanarea codului de bare al produsului cu smartphone-urile lor, după descărcarea aplicaţiei, iar elementul scanat este plasat în coşul de cumpărături on-line.

După ce clienţii au plătit, produsele sunt livrate imediat către casele lor, fără nici un cost suplimentar.

Conceptul a fost adus în Canada prin compania de comerţ electronic Well.ca, cel mai mare magazin online din Canada, cu produse pentru sănătate, frumuseţe şi pentru copii din Canada.

"Am combinat dragostea noastră pentru smartphone-uri, confortul comerţului online şi transportul gratuit pentru a oferi ceva ce niciun comerciant mic nu furnizează, declară Ali Asaria, fondatorul şi directorul executiv al Well.ca.

"Site-ul nostru şi acest magazin virtual sunt opţiunile perfecte pentru consumatorii ocupaţi, care nu au timp să aştepte la coadă pentru o cutie de scutece sau un tub de pastă de dinţi."

Magazinul din Toronto va servi ca un test de piaţă între 2-30 aprilie, şi dacă are succes, compania speră să îşi extindă locaţiile. Testul va include reduceri la produse populare de brand.

"Scopul nostru este să inspirăm canadienii să îşi imagineze noi moduri de a face cumpărături", a afirmat Paige Malling, vice-preşedintele de marketing pentru Well.ca.

"Ne-ar plăcea să ne extindem dincolo de Toronto."

Conceptul de magazin virtual a fost testat anul trecut în Coreea, de către lanţul de magazine Homeplus deţinut de gigantul alimentar Tesco. Compania avea drept scop să atragă navetiştii din Coreea de Sud, care sunt statistic unii dintre cei mai ocupaţi muncitori din lume.

În cercetarea lor, echipa de marketing de la Tesco şi-a dat seama că, în loc să încerce să atragă mai mulţi coreeni în magazin, ei trebuie să aducă magazinul la îndemâna consumatorilor presaţi de timp, în locul care era cel mai convenabil pentru ei.

Primul magazin virtual a fost plasat în staţiile de metrou din Seul, oferind tarife standard de supermarket, precum şi materiale de birou şi de toaletă, care puteau fi achiziţionate de clienţi în timp ce aşteptau următorul tren.

După lansarea campaniei, vânzările online ale Tesco au crescut cu 130 la sută, iar aplicaţia pentru smartphone, Tesco Homeplus, a fost descărcată de 900.000 de ori.

În luna februarie, Tesco a anunţat că îşi va extinde magazinele virtuale în mai mult de 20 de staţii de autobuz din Coreea de Sud.

Amploarea pe care o cunoaste aceasta tendinţa in Coreea de Sud demonstreaza faptul ca serviciile de cumpărături virtuale "sunt mai accesibile şi mai convenabile decât oricând înainte. Primul magazin virtual din staţia de metrou din Seul a fost un succes şi a pavat calea pentru deschiderea unor noi astfel de magazine în staţiile de autobuz", a declarat într-un comunicat de presă S.H. Lee, directorul executiv al Tesco Homeplus.

"Am constatat că este foarte popular în randul persoanelor de 20 - 30 de ani, astfel încât noile magazine vor fi deschise aproape de universitatea locală şi alte zone pietonale."

O machetă a magazinului virtual Tesco Homeplus este prezentată la Muzeul de Design din Londra, unde va rămâne până pe 15 iulie.

Modelul este testat şi în Australia. În februarie, supermarketul Woolworth a deschis un magazin virtual în staţia de tren Sydney Town Hall, un centru important pentru navetişti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor