Ambasadorul SUA: Voluntari ai Corpului Păcii au plantat peste tot în România sămânţa schimbării

Voluntarii Corpului Păcii care au activat în România din 1991 au plantat "sămânţa schimbării" în sutele de localităţi de pe teritoriul ţării în care au dezvoltat diferite proiecte, a declarat joi seară ambasadorul SUA, Mark Gitenstein.
Ministrul român de externe, Teodor Baconschi (DR) şi Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein(ST) participă la o conferinţă de presă de lansare a celei de-a doua etape a campaniei de informare "Viză pentru SUA", MAE, 22 nov 2011. (www.mae.ro)
Liviu Şerbănescu
28.09.2012

Voluntarii Corpului Păcii care au activat în România din 1991 au plantat "sămânţa schimbării" în sutele de localităţi de pe teritoriul ţării în care au dezvoltat diferite proiecte, a declarat joi seară ambasadorul SUA, Mark Gitenstein.

Ambasadorul Gitenstein a făcut mai multe declaraţii la un eveniment organizat la reşedinţa sa, pentru aducerea unui tribut celor peste 1.200 de voluntari americani care au activat în România în ultimii 22 de ani. Organizaţia urmează sa să părăsească ţara noastră din iulie anul viitor.

Totodată, în grădina reşedinţei sale au fost amenajate mai multe standuri de prezentare a proiectelor dezvoltate de voluntarii americani.

"Din 1991 până în prezent, voluntarii Corpului Păcii au plantat sămânţa schimbării peste tot în această ţară: s-au înfiinţat ONG-uri, s-au demarat afaceri, numeroase cluburi civice şi de mediu s-au întâlnit, mulţi tineri români au învăţat limba engleză dezvoltându-şi capacitatea de a concura pe piaţa internaţională", a declarat ambasadorul Gitenstein.

"Evenimentul din această seară este o dovadă a acestui dar, afecţiunea pe care voluntarii Corpului Păcii şi colegii români o au unii pentru alţii", a mai spus ambasadorul.

El a menţionat cazul lui Joe Neynbaer, un voluntar venit în România acum 12 ani, care a fost repartizat în Botoşani.

El a constatat că 40-50 de bebeluşi din judeţ erau internaţi lunar în spitale cu simptome grave cauzate de nivelul mare de nitraţi din apa fântânilor din judeţ.

Datorită eforturilor sale, a fost testată apa din sute de fântâni ale judeţului, iar în urma campaniei de conştientizare publică au fost construite fântâni în locuri şi la adâncimi mai sigure.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor