Ambasadorul SUA: "Decizia României de a achiziţiona avioane F-16 este una înţeleaptă"

Prezent la exerciţiul aerian de la Câmpia Turzii, ambasadorul SUA la Bucureşti şi-a exprimat speranţa că România va avea, trei sau patru escadrile diferite de avioane F-16, pentru a fi printre cele mai bune forţe aeriene din regiune.
Hans G. Klemm
Hans G. Klemm (qmagazine.ro)
Loredana Diacu
16.10.2015

"Decizia României de a achiziţiona avioane F-16 este una înţeleaptă", a declarat, vineri, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, prezent la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, unde a avut loc exerciţiul DACIAN VIPER 2015.

"Evenimentul de azi arată impactul parteneriatului de stat cu efectele pe termen lung ale viitorului program al României de înzestrare cu avioane F-16 şi ale priorităţilor securităţii naţionale. (...) Foarte curând vom avea un alt loc pe care să îl numim 'acasă', după ce România va primi prima tranşă de avioane F-16, în septembrie 2016. Anticipez şi ştiu că liderii României speră ca, la un moment dat, România va avea trei sau patru escadrile diferite de avioane F-16, astfel încât să fie printre cele mai bune forţe aeriene din regiune. Decizia de a achiziţiona avioane F-16 a fost una înţeleaptă din partea României, din mai multe motive, principalul fiind că acest avion multirol este cel pe care militarii americani zboară şi îl cunosc cel mai bine", a menţionat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a fost prezent, vineri, la exerciţiul DACIAN VIPER 2015, alături de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi de adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow.

Forţele Aeriene Române participă la exerciţiul de la baza din Câmpia Turzii cu aproximativ 250 de militari piloţi şi personal tehnic, cu şase aeronave Mig-21 lancer şi trei elicoptere IAR-330 (SOCAT şi MEDEVAC), iar Garda Naţională Aeriană a Statului Alabama participă cu aproximativ 200 de militari, opt aeronave F-16 şi tehnică de deservire aferentă.

Exerciţiul are ca obiectiv creşterea nivelului de interoperabilitate, efectuarea schimbului de experienţă şi îmbunătăţirea nivelului de antrenament al personalului român şi american prin executarea zborurilor în comun, în conformitatea cu standardele NATO, declară organizatorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor