Ambasadorul SUA la Bucureşti: "Sunt necesare investiţii foarte mari în dezvoltarea serviciilor"

Atacurile teroriste din Paris, Londra, San Bernardino şi Beirut l-au "îngrozit" pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Hanns Klemm, care militează pentru dezvoltarea activităţii serviciilor de informaţii.
Hans G. Klemm
Hans G. Klemm (qmagazine.ro)
Andrei Pricopie
06.12.2015

"Sunt îngrozit. Dacă atacul de la Londra este de inspiraţie teroristă, este al treilea în doar două săptămâni. A fost un eveniment la Beirut, urmat de cel de la Paris, apoi în California şi acum, posibil Londra, este foarte îngrijorător", a declarat, pentru agenţia Mediafax, ambasadorul Klemm, adăugând că toată lumea trebuie să fie alertă.

Înaltul oficial american atrage atenţia că aceste tipuri de atac sunt foarte dificil de prevenit şi că sunt necesare investiţii mari în dezvoltarea serviciilor de informaţii.

"Sunt necesare investiţii foarte mari în dezvoltarea serviciilor, în schimbul de informaţii şi în a fi pregătiţi. Până la urmă, depinde de noi toţi, dacă vedem ceva neobişnuit, să raportăm", a punctat ambasadorul.

În ceea ce priveşte colaborarea dintre SUA şi Rusia în domeniul combaterii terorismului, Hans Klemm susţine că cele două ţări au făcut deja paşi în această direcţie.

"Deja colaborăm cu Rusia în această chestiune, preşedintele Obama şi preşedintele Putin au avut conversaţii telefonice şi s-au întâlnit la Paris. Avem interese comune în lupta împotriva terorismului, există deja o colaborare între SUA şi Rusia. (...)

Am fost foarte dezamăgit (să-l văd pe Serghei Narîşkin la Bucureşti – n.r.), dar nu este prima dată când apare pe scena mondială. Pe lângă toată colaborarea care are loc în lume, este o lipsă de cooperare în ceea ce priveşte Ucraina care ne îngrijorează", a mai declarat ambasadorul Hans Klemm.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor