Ambasada SUA din Rusia recomandă americanilor să plece "imediat" din ţară. Franţa la fel

Departamentul de Stat, Washington, DC (Alex Wong/Getty Images)
A.P.
28.02.2022

Ambasada SUA în Rusia a avertizat duminică cetăţenii americani din Rusia că ar trebui să ia în considerare plecarea „imediată” din cauza numărului tot mai mare de companii aeriene care anulează zborurile în şi din ţară şi îşi închid spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruse.

„Un număr tot mai mare de companii aeriene anulează zborurile către şi dinspre Rusia, iar numeroase ţări au închis spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruse. Cetăţenii americani ar trebui să ia în considerare părăsirea imediată a Rusiei prin opţiuni comerciale încă disponibile”, a menţionat ambasada, într-o notificare emisă duminică.

"Ambasada SUA le reaminteşte cetăţenilor americani că nivelul de recomandare pentru călătorii al Departamentului de Stat, pentru Rusia, este la 'Nivelul 4: Nu călătoriţi'", adaugă notificarea.

Ministerul francez pentru Europa şi Afaceri Externe a „recomandat cu tărie” vizitatorilor francezi în Rusia să părăsească ţara „fără întârziere”, în urma deciziei Uniunii Europene de a interzice companiilor aeriene ruse şi bieloruse din spaţiul aerian european, potrivit unei actualizări de duminică a ghidurilor oficiale franceze de călătorie spre Rusia.

O actualizare similară de pe site-ul de duminică a „descurajat oficial” orice călătorie în Bielorusia.

Ministerul de Externe a declarat că „majoritatea companiilor [aeriene] europene, inclusiv Air France”, au suspendat rutele către şi peste Rusia începând de duminică seara, din cauza închiderii spaţiului său aerian de către UE pentru avioanele şi companiile aeriene ruse.

Din cauza restricţiilor crescute, Ministerul de Externe al Franţei a recomandat francezilor „care trec prin Rusia (turişti, vizitatori, studenţi, profesionişti în călătorii de muncă) să ia măsuri pentru a părăsi ţara fără întârziere prin legăturile aeriene existente”, se arată în sfatul de călătorie.

„De asemenea, este recomandabil să amânaţi orice călătorie în Rusia.”

În contextul tensiunilor militare dintre Ucraina şi Bielorusia, precum şi al închiderii spaţiului aerian din Bielorusia, „francezii din Bielorusia sunt încurajaţi să părăsească ţara imediat pe şosea, prin trecerea frontierei cu Lituania, Polonia sau Letonia”, a recomandat ministerul în actualizarea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor