Ambasada Chinei sărbătoreşte înfiinţarea Chinei comuniste. Epoch Times, neinvitat

Recepţie la Ambasada Chinei, 27 septembrie, 2012, Bucureşti
Recepţie la Ambasada Chinei, 27 septembrie, 2012, Bucureşti (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Gina Zaragiu
27.09.2012

Oficial, Ziua Naţională a Chinei este 1 octombrie, aceasta fiind ziua în care se aniversează fondarea Chinei comuniste.

Republica Populară Chineză a fost proclamată în 1949 de către Partidul Comunist Chinez după ce a căştigat războiul civil cu forţele naţionaliste ale partidului Kuomintang. Guvernul format de Kuomintang s-a refugiat în insula Taiwan, unde a proclamat Republica Chineză, care contestă legitimitatea conducerii comuniste a Chinei.

Aniversarea proclamării Republicii Populare Chineze la Bucureşti

În acest an, aniversarea celor 63 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze la Bucureşti a avut loc joi seara, Ambasada Chinei oferind o recepţie la care au participat, printre alţii, fostul preşedinte al României Ion Iliescu, preşedintele Camerei Valeriu Zgonea, miniştrii Florin Georgescu, Ovidiu Silaghi, Puiu Haşotti, Liviu Pop, primarii Robert Negoiţă şi Cristian Popescu Piedone, preşedintele CC Augustin Zegrean, primarul Neculai Onţanu.

Premierul a ţinut un scurt discurs în care a spus că pe agenda sa de anul viitor se află o vizită la Beijing - pentru a pune bazele unor proiecte sau pentru a relansa proiectele care au suferit întârzieri şi că cei 63 de ani care se împlinesc de la proclamarea Republicii Chineze coincid practic cu 63 de ani de relaţii bilaterale dintre China şi România.

Ponta a subliniat şi faptul că în ultima perioadă mulţi dintre miniştrii cabinetului său au vizitat China.

După ce a ţinut acest scurt discurs şi s-a întreţinut cu ambasadoarea Chinei şi cu oaspeţii veniţi la recepţie, Ponta a plecat, evitând să răspundă la întrebările adresate de jurnalişti pe teme de politică internă.

Puţin surprinzător, ziarul Epoch Times nu a fost invitat la recepţie, relaţiile noastre cu China comunistă devenind foarte aspre, după ce în martie/aprilie 2006 am dezvăluit faptul că Partidul Comunist Chinez recoltează organe pe viu, cu forţa, de la practicanţii Falun Gong aflaţi în detenţie.

Cu toate acestea reporterii Epoch Times s-au adresat unor oaspeţi ai Ambasadei Chinei încercând să afle ce ştiu despre atrocităţile comise de Partidul Comunist Chinez de-a lungul anilor.

Vă invităm să urmăriţi interviurile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor