Alro SA nu a luat nicio decizie privind reducerea capacităţii de producţie

Epoch Times România
17.07.2012

Alro SA, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, nu a luat, până în acest moment, nicio decizie cu privire la reducerea producţiei şi continuă negocierile cu Hidroelectrica pentru alimentarea cu energie, se arată într-un raport al companiei transmis Bursei.

„Nu am luat, încă, o hotărâre referitor la reducerea capacităţii de producţie. În momentul de faţă, analizăm situaţia curentă, în strictă legătură cu livrarea de energie electrică", a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al Alro.

În plus, ţinând cont de recentele declaraţii cu privire la declansarea stării de Forţă Majoră de la Hidroelectrica, Alro analizează multiple variante pentru a fi pregătită în cazul în care această măsură va intra în aplicare.

"Luând în considerare perioada anterioară de Forţă Majoră, Alro trebuie să se asigure că are îndeplinite toate condiţiile pentru exploatarea în siguranţă a fluxului tehnologic, în cazul în care livrările de electricitate vor suferi fluctuaţii semnificative", se arată în raport.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar si procesat, integrată pe verticală. Alro este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală si de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si România). Compania are exporturi în Statele Unite si Asia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor