Alpinism: Crina Coco Popescu şi alte 27 de persoane au escaladat Vârful Moldoveanu

Epoch Times România
10.09.2012

Alpinista Crina Coco Popescu şi alte 27 de persoane au ecaladat în weekendul 7-9 septembrie, Vârful Moldoveanu, cel mai înalt din România (2.544 m), acţiunea având loc în cadrul în cadrul Circuitului "7 Munţi din Grădina Carpaţilor", informează un comunicat remis Agerpres.

Au existat două grupuri. Unul, condus de Crina Coco Popescu, a ales o rută nordică, celălalt, condus de Bogdan Dudău, preşedintele Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, una sudică.

"Am reuşit să conving, prin Circuitul "7 Munţi din Grădina Carpaţilor", că fiecare poate ajunge "cel mai sus", că fiecare îşi poate descoperi resurse şi capacităţi de efort şi satisfacţie nebănuite. Când ne-am întâlnit pe cel mai înalt vârf din România 27 de persoane de la 6 la 62 de ani, fiecare fericit în felul sau de parcurs, de efort, de peisaj şi reuşită, fiecare cu percepţia lui asupra clipei deosebite de emoţie şi împlinire trăite, am înţeles că pot reuşi în încercarea mea de a trezi pasiunea pentru munte şi sporturile montane", a spus alpinista Crina Coco Popescu, iniţiatoarea proiectului "7 Munţi din Gradina Carpaţilor".

Au participat şi micii căţărători de la Lotul Naţional de Escaladă, recent întorşi de la turneul de Grand Slam Rock Junior de la Arco (Italia), unde au obţinut rezultate deosebite.

Circuitul "7 Munţi din Gradina Carpaţilor" are în vedere şapte munţi din Romania: Bucegi, Făgăraş, Retezat, Metaliferi, Rodnei, Ceahlău şi Piatra Craiului.

Circuitul va continua pe 6 - 7 octombrie cu escaldarea celui de-al patrulea vârf din Circuitul "7 Munţi din Grădina Carpaţilor" - Vârful Poieniţa (1437 m) din Munţii Metaliferi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor