Alina Gorghiu: E limpede că Ponta se agaţă înverşunat de putere, în ciuda răului pe care-l face ţării

Şefa PNL susţine că există cel puţin patru momente în care se impunea demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier al României.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Au fost cel puţin patru momente în care demisia din funcţia de premier ar fi fost pentru Victor Ponta un gest oportun, normal, european, scrie sâmbătă, pe contul său de Facebook, şefa PNL Alina Gorghiu.

"Primul moment a fost în februarie 2014, când USL s-a destrămat, iar Ponta a pierdut legitimitatea ca premier al alianţei care câştigase alegerile parlamentare. Al doilea moment a fost în noiembrie 2014, când înfrângerea în alegerile prezidenţiale a însemnat pierderea prin vot popular a legitimităţii de a rămâne la vârful puterii.

Al treilea moment a fost în iunie 2015, când Ponta a devenit suspect şi cercetat penal într-un dosar de corupţie, iar al patrulea moment a fost săptămâna trecută, când Ponta a devenit premier inculpat, trimis în judecată pentru spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală şi fals în înscrisuri", a precizat Alina Gorghiu.

În acest context, şefa PNL a ajuns la concluzia că premierul Victor Ponta se agaţă înverşunat de putere, în ciuda răului pe care-l face ţării, astfel că singura variantă pentru plecarea lui este o moţiune de cenzură care să treacă.

"Pe 29 septembrie avem această şansă", a subliniat Alina Gorghiu, făcând referire la ziua în care va fi votată în Parlament moţiunea de cenzură iniţiată de liberali.