Retragere surpriză a lui Robert Negoiţă din cursa pentru şefia PSD. "Fac parte din echipa Liviu Dragnea"

Pe cât de surprinzătoare a fost candidatura lui Robert Negoiţă la şefia PSD, pe atât de surprinzătoare a fost şi retragerea sa din această cursă.
Robert Negoiţă
Robert Negoiţă (Epoch Times România)

UPDATE. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat joi la vestea retragerii lui Robert Negoiţă din cursa pentru şefia PSD. "La fel cum am primit candidatura, aşa am luat act şi de retragere. Am luat act şi atât."

Întrebat dacă după această manevră Negoiţă ar mai avea loc în echipa sa, Dragnea a replicat: "Echipa mea e mare, e partidul. Orice membru are loc în ea".

"Dreptul de a candida e garantat în PSD. Dreptul de a renunţa la o candidatură e garantat. (...) Aş fi dezamăgit dacă s-ar retrage toţi. Mi-aş dori foarte mult să existe o competiţie în acest partid. Îi încurajez pe mulţi să-şi depună candidatura şi să şi-o menţină. Eu îmi păstrez susţinerea pentru Robert Negoiţă la şefia PSD Bucureşti", a declarat şeful interimar al PSD, citat de b1.ro.

* * *

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, şi-a anunţat, miercuri seara, într-un video postat pe contul său de Facebook, retragerea din cursa pentru şefia PSD.

"Astăzi, colegul meu Liviu Dragnea şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD. În aceste condiţii, îmi retrag intenţia de a candida pentru această funcţie. Fac parte din echipa lui Liviu Dragnea şi îl susţin împreună cu PSD Bucureşti în acest demers", a declarat Robert Negoiţă, preşedinte al Filialei PSD Bucureşti.

Cu doar o zi înainte să anunţe că face parte din "echipa lui Liviu Dragnea", Robert Negoiţă anunţa că va candida pentru şefia PSD la viitorul congres al partidului susţinând că este nevoie de "mai multă responsabilitate", în contextul în care premierul Victor ponta este judecat într-un dosar penal, iar preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, este "condamnat în primă instanţă".

"Este un moment important pentru România, este un moment crucial pentru PSD, cel mai mare partid din România, care este la Putere, are prim-ministru, este într-o situaţie delicată. Premierul a avut prima înfăţişare ieri într-un dosar penal, preşedintele interimar este condamnat în primă instanţă iar peste câteva zile avem alegeri. Cred că este nevoie de multă responsabilitate. Oamenii se aşteaptă de la noi la maturitate. PSD de fiecare dată a arătat-o. (...)

Doar în momentele grele se văd cei care au determinare, au curaj şi dorinţa de a ajuta la ieşirea din impas. Nu ne putem permite acţiuni sau opţiuni riscante. În consecinţă da, sunt decis să candidez pentru funcţia de preşedinte al PSD la scrutinul din 11 octombrie, pe care l-am stabilit ieri în Comitetul Executiv", a precizat Robert Negoiţă, la sediul PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne