Alina Gorghiu: Duşmanii autostrăzilor sunt, în opinia lui Ponta, cei care demască licitaţiile trucate

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Pentru a justifica de ce proiectele de infrastructură nu înaintează deloc, premierul Victor Ponta dă vina pe cei care demască "licitaţiile dubioase, trucate, duşmanii autostrăzilor care nu lasă Guvernul să lucreze", a acuzat marţi co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Mulţi dintre voi aţi călătorit zilele acestea pe drumurile ţării şi sunt convinsă că vă preocupă starea şoselelor din România şi, mai ales, planurile Guvernului legate de infrastructură rutieră. La sfârşitul săptămânii trecute, premierul Ponta a mimat o explicaţie care să justifice de ce proiectele de infrastructură nu înaintează deloc. Evident că Premierul nu a pus la îndoială competenţa sau buna credinţă a miniştrilor săi (dl Dan Şova, de exemplu, a gestionat construcţia de autostrăzi atât de la ministerul Transporturilor, cât şi ca ministru pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii)", a precizat Alina Gorghiu.

Şefa PNL arată că, potrivit lui Victor Ponta, de vină ar fi cei care contestă licitaţiile pentru atribuirea contractelor şi au câştig de cauză, aşa cum s-a întâmplat în cazul studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti.

"Metoda Ponta de a pasa responsabilitatea se aseamănă izbitor cu cea patentată de fostul preşedinte Băsescu cu care a coabitat cu succes: aceea de a identifica un inamic naţional într-o anumită categorie de cetăţeni. Duşmanii autostrăzilor sunt, în opinia domnului Victor Ponta, cei care demască licitaţiile dubioase, trucate şi nu lasă Guvernul să lucreze", a adăugat Alina Gorghiu.

Concluzia este clară, în opinia acesteia - Guvernul Ponta poate să construiască autostrăzi, cu o condiţie: ca toată lumea să închidă ochii la corupţie şi la câteva zerouri în plus la nota de plată.

"Ca să nu mă gândesc la ziua în care compania Dacia-Renault va trece de la ameninţări la fapte şi se va reloca în altă ţară, nemulţumită de promisiunile neonorate...", a concluzionat şefa liberalilor.

Declaraţia co-preşedintei PNL are loc după ce premierul Victor Ponta s-a plâns că cei care contestă licitaţiile şi Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) blochează o serie de proiecte importante.

"Tragedia proiectelor de infrastructură - contestaţiile şi CNSC! Piteşti-Sibiu şi alte proiecte importante aşa păţesc!!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Twitter.

Reacţia premierului vine la scurt timp după decizia CNSC potrivit căreia Compania Naţională de Autostrăzi trebuie să evalueze din nou ofertele depuse în cadrul licitaţiei pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate al autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti. Potrivit Hotnews.ro, Compania de Autostrăzi a anunţat pe 11 februarie câştigătorul licitaţiei, însă rezultatul a fost contestat de un alt participant la procedura publică.

Decizia CNSC de reevaluare a ofertelor practic întârzie realizarea Studiului de fezabilitate - document necesar pentru demararea efectivă a construcţiei autostrăzii.

Comentând situaţia, deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi a precizat că "dintre toate spaţiile imaginare, timpurile ireale şi creaturile mitice ale istoriei - paştele cailor, calendele greceşti, Utopia, inorogul, centaurul sau Baba Cloanţa - cea mai teribila, inflorită, umflată şi înfricoşătoare fabulaţie are, totuşi, un nume românesc: Autostrăzile lui Ponta."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.