Alina Gorghiu: Domnilor Liviu şi Oprea, lăsaţi din braţe acest bolnav care trage în jos România

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Florin Chirila/Epoch Times)

Şefa PNL Alina Gorghiu a participat, sâmbătă, la Liga Aleşilor Locali ai PNL, de la Poiana Braşov, ocazie cu care a susţinut un discurs în faţa liberalilor prezenţi la eveniment.

"Mulţumesc că sunteţi atât de mulţi astăzi în sală. Vă mulţumesc pentru că iubiţi PNL şi aţi rămas alături de PNL atunci când alţii au crezut că fericirea este la PSD. Pentru că da, alţii au crezut că fericirea este la PSD în preajma alegerilor locale de anul trecut. Aţi rezistat şi la abuzuri şi la discriminări bugetare, dar aţi câştigat respectul PNL. Suntem astăzi în faţa aceleiaşi maşinării roşii de furat voturi, care racolează voinţe politice.

Nu este greu pentru cine are principii şi caracter şi este cu adevărat liberal. Reuniunea de azi îşi îndreaptă atenţia spre anul electoral 2016 când vor fi două bătălii importante nu doar pentru PNL, ci pentru România. Avem şansa de a avea o administraţie liberală nu doar la centru. Avem nevoie de PNL în administraţie, iar România are nevoie de libertate, bun simţ, empatie şi decenţă. Suntem în stare să le oferim asta?", a declarat Alina Gorghiu, citată de hotnews.ro.

Şefa PNL a subliniat că, în acest moment, liberalii au peste 40% în sondaje, însă alegerile nu se câştigă cu sondajele de opinie. "Dvs, echipele dvs, programele pe care le prezentăm, şi PNL va câştiga aceste alegeri dacă vom reuşi să rămânem modeşti. Uniţi în interiorul partidului, mai ales uniţi."

"Ca partid care a făcut foarte multe reforme pentru România modernă, PNL este astăzi din nou dator faţă de el însuşi, la fel de dator faţă de cetăţenii României. Trebuie să mergem până la capăt cu descentralizarea şi depolitizarea administraţiei publice. O guvernare liberală nu va aloca resurse bugetare pe criterii politice. Undeva, dragii mei, trebuie să oprim acest cerc vicios care produce atâta nedreptate oamenilor din comunităţile respective, nu avem voie să pedepsim cetăţenii.

Cu PSD nu ne vom lupta în bugete şi resurse publice, ci în idei şi slava cerului că noi avem multe idei deştepte, iar PSD are una singură - cum să mintă mai bine. Vreau să văd că nu rămâneţi doar la bune intenţii, ci veţi avea proiecte de legi. Degeaba vorbim de un cod unitar de integritate dacă nu se ajunge la un proiect pe masa Parlamentului, care să fie votat înainte de alegerile locale.", a continuat Alina Gorghiu.

Marea dilemă a liberalilor - reprimirea fiilor risipitori

"În PNL cu atât mai mult există această dilemă înainte de alegeri, după ce PSD a organizat marele jaf de resurse din administraţia locală. Dilema de care vorbesc şi pe care o aveţi sigur unii dintre dvs se referă la reprimirea fiilor risipitori şi de cei care vin să ia lumina liberală în prag de sfinte alegeri. Şi dvs aţi avut vânătăi, o mână ruptă la bugetul local şi cu toate astea sunteţi astăzi aici. Noi trebuie să investim în viitor. Îi putem înlocui pe cei slabi care au plecat cu oameni noi care vor să facă performanţă.

Aşa cred că este corect chiar dacă nu vom câştiga imediat în toate localităţile, dar vom creşte sănătoşi. Şi ca să nu vină preşedinţi de filială la mine, nu impun nimic. Fiecare este liber să decidă. Veţi decide în cunoştinţă de cauză pe cine vă puteţi baza. Dar aveţi responsabilitatea rezultatelor. Nici eu, nici Vasile Blaga nu o să iertăm contraperformanţa, nu are ce căuta în PNL. Avem paşi în reforma internă în privinţa fuziunii de realizat. Suntem astăzi în concurenţă doar cu noi înşine.", a afirmat Alina Gorghiu.

Şefa PNL a subliniat că formaţiunea pe care o reprezintă nu are nevoie de aroganţă şi nu ar trebui să creadă că nu avem adversari politici pentru că PSD este foarte competitiv mai ales în alegeri, însa oamenii activi, care privesc spre viitor nu au aşteptări de la PSD, ci de la PNL.

"Cu toată modestia, sunt un om obişnuit cu defecte şi greşeli dar sunt mândră de un lucru: cred cu tărie în PNL. Cred în acest partid şi mă voi bate pentru el cu toată energia de care dispun. Să facem din partid acel PNL care să reuşească în competiţia cu el însuşi, pentru că în competiţie cu PSD nu am niciun fel de emoţie că nu vom reuşi.

Îi cerem din nou şi de la Braşov demisia lui Victor Ponta. Fac încă un apel din faţa dvs. către liderii UNPR şi PSD domnii Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea: domnilor, lăsaţi din braţe acest bolnav care trage în jos România", a concluzionat Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne