Alexandru Săndulescu (MECMA): Chevron a câştigat o licitaţie în 2010, atunci nimeni n-a zis nimic

Epoch Times România
02.04.2012

Chevron a câştigat cele trei perimetre în urma unei licitaţii internaţionale transparente organizate de ANRM în 2010, iar atunci nimeni nu a avut nimic de obiectat, a precizat luni Alexandru Săndulescu, director general în Ministerul Economiei.

"A fost o licitaţie internaţională, transparentă, în 2010, pentru acele perimetre, pe care le-a câştigat Chevron. Atunci nimeni n-a zis nimic", a spus Săndulescu.

Mai mult, el a spus că metoda fracturării hidraulice e folosită în România de 50 de ani "şi nimeni n-a ţipat".

El a explicat că forajele pentru gazele de şist sunt la o adâncime de 3.000 de metri, în timp ce pânza freatică este mult mai sus.

"În plus, peste 20 de ani, poate mai mult, rezervele de gaze dovedite ale României se vor epuiza", a continuat Săndulescu.

În şedinţa din 20 martie, Guvernul a apobat acordurile petroliere pentru Chevron în perimetrele Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor