Alexandr Slusari: Dodon-vasalul lui Plahotniuc. Promulgând amnistia fiscală, acesta devine oficial complice al jafului bancar

Dodon îl ajută pe Plahotniuc la rezolvarea tuturor ”problemelor strategice”, chiar dacă face acest lucru în detrimentul propriului partid, afirmă vicepreşedintele Platformei DA.
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc (facebook.com/valeriu munteanu)
Ştefan Sârbu
10.08.2018

Vicepreşedintele Platformei DA Alexandr Slusari observă că ”preşedintele-căpşunar” Igor Dodon a promulgat controversata lege a declarării voluntare a capitalului dubios şi a amnistiei fiscale, deşi fracţiunea socialiştilor s-a exprimat categoric împotriva acestui act normativ.

”Mai crede cineva că acest Dodon nu este vasal al lui Plahotniuc?”, întreabă retoric Alexandr Slusari menţionând că preşedintele îlajută la rezolvarea tuturor problemelor strategice pe liderul PDM, chiar şi în detrimentul propriului partid. ”Argumentele bufonului cu lanţ de preşedinte în favoarea promulgării amnistiei penale sunt ridicole şi nu costă nici doi bănuţi!”

”Dodon a povestit mult şi bine despre importanţa reformei fiscale şi micşorarea poverii asupra businessului. Sunt de acord, dar el a vorbit despre cu totul alte acte legislative. Legea cu riscul uriaş de legalizare a banilor furaţi şi murdari, precum şi de stimulare a răuplătitorilor nu are nimic cu micşorarea şi unificarea impozitelor”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook.

În opinia vicepreşedintelui Platformei DA, nu ar ţine nici justificarea şefului statului privind experienţa perioadei 2007-2008 fiindcă acea amnistie a capitalului nu a adus un impact palpabil. Mai mult, atunci R. Moldova încă nu se confruntase cu zeci de miliarde furate din sistemul bancar sau cu spălarea de peste 30 de miliarde de dolari. ”De azi Dodon a devenit oficial un complice al jafului bancar!”

În justificarea promulgării controversatului pachet de legi fiscale, Igor Dodon a amintit că a mai promovat norme legale asemănătoare prin 2007 pe când era ministru al Economiei în guvernul comunist şi el consideră că atunci iniţiativa lui a avut impact bun.

Preşedintele a adus totuşi critici actualei guvernări democrate notând că măsurile promovate sunt „o reflectare vagă a reformei economice revoluţionare care a fost implementată în Moldova în anul 2007”. Chiar şi aşa Dodon susţine că, în esenţă, aceste măsuri ar putea impulsiona dezvoltarea economică a R. Moldova şi regretă implementarea întârziată a acestora. „O reformă întârziată, chiar dacă conţine deficienţe (...), e mai bună decât o dezordine permanentă în domeniul de administrare bugetar-fiscală.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor