ALDE se zguduie dar susţine Guvernul Grindeanu. Constantin dă asigurări

În pofida războiului izbucnit între el şi Tăriceanu, parlamentării ALDE, indiferent de partea cui s-au poziţionat, vor susţine Guvernul Grindeanu, a dat asigurări Daniel Constantin.
Ana Ion
20.03.2017

alte articole

Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)
Ana Ion
20.03.2017

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, vicepremier în Guvernul Grindeanu, a discutat cu premierul duminică, şi l-a asigurat că indiferent de cum vor evolua lucrurile în Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, cutremurată acum de neînţelegerile între el şi Tăriceanu, "toţi" colegii săi de partid vor susţine în continuare Guvernul pe care acesta îl conduce, relatează Agerpres.

Asigurările au fost date în contextul în care duminică, Daniel Constantin a părăsit lucrările Delegaţiei Permanente a ALDE, acuzând că întrunirea e nestatutară pentru ca apoi Tăriceanu să-şi "amintească" brusc că Daniel Constantin l-ar fi şantajat înainte de alegerile parlamentare, lucru pe care şeful Senatului a simţit nevoia să-l împărtăşească audienţei.

"Eu am vrut să arăt şi am vorbit astăzi în şedinţă (Delegaţia Permanentă a ALDE — n.r.) de un lucru. Nu ţin, nu e mai importantă pentru mine funcţia din Guvern decât principiile pe care le-am promovat până acum în politică şi oamenii la care am ţinut în politică. (...) Asta nu este pentru mine un capăt de ţară, am fost în aceste funcţii, mai am ocazia, probabil, în viitor, nu ţin acum de toate aceste aspecte. (...) În această seară am discutat şi cu domnul Grindeanu, l-am informat vizavi de şedinţa de astăzi (din ALDE — n.r.) şi l-am asigurat că indiferent de ce se va întâmpla în ALDE, toată lumea, dar toată lumea şi cei care îl susţin pe domnul Tăriceanu şi cei care mă susţin pe mine, toţi vom susţine Guvernul Grindeanu", a declarat Daniel Constantin, duminică seară la Realitatea TV.

Cât despre situaţia creată în ALDE, Constantin a ţinut să precizeze că poziţia pe care a avut-o în cadrul Delegaţiei Permanente ţine de "principii" şi că, luni, unii dintre colegii alături de care a părăsit reuniunea liberalilor şi democraţilor vor ataca în instanţă modul cum a fost convocată şedinţa precum şi decizia luată acolo a convocării unui congres al partidului.

Constantin a mai susţinut că "decizia care se ia în ALDE, mai ales după ce s-a intrat la guvernare, nu mai este transparentă" şi a acuzat ca deciziile să se ia numai într-un cerc restrâns, consecinţele deciziilor proaste fiind însă suferite de toţi.

Reamintim că la întrunirea ALDE de ieri, în timp ce Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că ar dori organizarea cât mai rapidă a unui congres, Daniel Constantin a susţinut că organizarea unui congres ar trebui făcută în toamnă. Potrivit lui Daniel Constantin, un congres ALDE nu se poate organiza în următoarele trei - patru luni de zile, pentru că ar trebui aplicat principiul democratic al alegerilor de jos în sus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor