Acuzat de contrabandă, uns şef la Vămi de Grindeanu [surse]

Guvernul Grindeanu este la un pas să gireze numirea unui fost demnitar, acuzat în trecut de contrabandă, la şefia Vămilor.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu urmează să numească şef la Autoritatea Naţională a Vămilor o persoană acuzată în trecut de contrabandă şi evaziune fiscală, relatează România Liberă, care citează surse din ANAF.

Actualul şef al Vămilor, Dorel Fronea, tocmai ce a găzduit la Palatul Parlamentului o conferinţă internaţională pentru combaterea contrabandei, la care au participat şefii Vămilor din Republica Moldova, Bulgaria, şi adjuncţii din Serbia, Ucraina, Ungaria.

Deşi l-a felicitat public în cadrul evenimentului pentru rezultatele Operaţiunii Scut, încununată cu descoperirea unui container cu 14 milioane de ţigări în Portul Constanţa, şeful ANAF, Bogdan Stan, l-a anunţat ulterior pe Fronea că luni va fi înlocuit de Lucian Cotizo.

Este vorba despre fostul şef al Direcţiei Pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti, Lucian Cotizo, care a fost reţinut în 2011 de procurorii DNA, alături de alte 28 de persoane, într-un dosar care vizează acuzaţii de contrabandă şi evaziune fiscală în Portul Constanţa Sud Agigea.