Dosarul OUG 13, clasat. Toader: Decizia era necesară şi firească. Păcat că a durat atât de mult

Parchetul General a fost nevoit să claseze dosarul OUG 13, în urma unei decizii luate de Curtea Constituţională. Decizia era necesară şi "cât se poate de firească", susţine ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Decizia de clasare a dosarului privind adoptarea de către Guvern a Ordonanţei 13 - venită ca urmare a unei decizii a Curţii Constituţionale - era "necesară şi firească", însă a durat prea mult, a declarat marţi, la intrarea în Consiliul Superior al Magistraturii, ministrul interimar al Justiţiei, Tudorel Toader.

"Decizia de clasare era necesară şi firească. Amintiţi-vă că la sfârşit de martie, început de aprilie eu spuneam că procurorul nu poate continua cercetările împotriva deciziei Curţii Constituţionale şi soluţia de clasare este cât se poate de firească, păcat că a durat atât de mult", a declarat Tudorel Toader, citat de Agerpres.

Întrebat dacă, prin decizia CCR, procurorii nu mai pot investiga nicio infracţiune legată de procesul de elaborare a legilor de către Guvern, ministrul Justiţiei a replicat:

"CCR a statuat prin decizie că procurorul nu poate ancheta oportunitatea, nu poate ancheta constituţionalitatea, nu poate ancheta procedura legislativă. Faptele de drept comun, evident, rămân în sarcina procurorului".

Reamintim că Parchetul General a fost nevoit să claseze dosarul OUG 13 invocând, în motivarea deciziei, considerente care apar în decizia Curţii Constituţionale pronunţată în urma sesizării privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi DNA. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne