Al doilea sondaj care plasează USR pe locul 3

Un nou sondaj de opinie plasează Uniunea Salvaţi România, partidul nou înfiinţat de Nicuşor Dan, pe locul al treilea în preferinţele alegătorilor.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

După surpriza de la alegerile locale, Uniunea Salvaţi România (USR) a devenit, se pare, cea de-a treia forţă politică din ţara noastră, devansând partide precum ALDE sau PMP. Cel puţin aşa reiese dintr-un sondaj realizat de Agenţia de Rating Politic la comanda PNL.

Potrivit sondajului citat, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obţine 38%, PNL - 30%, USR - 9%, ALDE - 5,5%, UDMR - 5% şi PMP - 4%.

Pe cine şi-ar dori românii să vadă în fruntea Guvernului? Cei mai mulţi pe Victor Ponta se pare, care a întrunit cel mai mare procent - 23%, urmat de Dacian Cioloş - 22% şi Călin Popescu-Tăriceanu - 6%. Cei mai mulţi subiecţi, respectiv 33%, nu au dorit să răspundă la întrebare sau au răspuns că nu ştiu.

Nu mai puţin de 44,5% din cei intervievaţi au susţinut Guvernul tehnocrat este o soluţie bună pentru România, în timp ce 43,% au fost de părere că este o soluţie proastă.

Din datele analizei sociologice reiese că 57% dintre cei intervievaţi consideră că PNL este susţinătorul principal al Guvernului Cioloş, faţă de 9,5% care apreciază că PSD joacă acest rol.

Pe de altă parte, 65% dintre repondenţi apreciază că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită şi doar 28% susţin contrariul.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 17 — 24 septembrie 2016, pe baza a 1.170 interviuri la nivelul populaţiei adulte a României. Marja de eroare este de plus/minus 2,9%, la un nivel de încredere de 95%.