Al-Assad îi mulţumeşte lui Putin: Rusia creează o „lume multi-polară”

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. (MIKHAIL KLIMENTYEV / AFP / Getty Images)

Preşedintele sirian Bashar al-Assad i-a transmis, miercuri, preşedintelui rus Vladimir Putin, aprecierile sale pentru „susţinerea oferită în războiul împotriva terorismului internaţional”, precizând că Rusia joacă un rol important în crearea unei „lumi multi-polare”, a notat Trunews.

Mesajul a fost transmis prin intermediul delegaţiei Societăţii Ortodoxe Ruseşti Palestina, coordonată de Sergei Spegaşin. Misiunea rusească a fost aleasă de Putin pentru a-i trimite un mesaj lui Assad.

În cadrul mesajului, Putin a exprimat determinarea ţării sale de a susţine Siria în mai multe domenii pe parcursul „războiului împotriva terorismului internaţional”.

Unele ţări Occidentale cât şi ţările din regiune sunt vinovate de propagarea „terorismului internaţional”, a mai precizat Putin, în cadrul mesajului.

În schimb, preşedintele sirian i-a mulţumit lui Putin pentru susţinerea oferită.

Tot miercuri, armata siriană a continuat atacurile asupra forţelor rebele din regiunile învecinate ale Latakia, oraşul port din nord-vestul Siriei folosit ca fortăreaţă de către regimul Assad.

Din cauza atrocităţilor comise de guvernul sirian în ultimii trei ani şi a eşecului negocierilor de pace, Statele Unite a decis pe 18 martie 2014 închiderea Ambasadei şi consulatelor Siriei de pe teritoriul său.