Agenţie de monitorizare a mass mediei nu primeşte statut oficial la ONU

China, Rusia, Africa de Sud şi alte 7 ţări au votat împotriva acordării Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor a unui statut consultativ la ONU.
Protest în Londra împotriva încălcării libertăţii mass mediei în Turcia. (Captură Foto)
Andrei Popescu
27.05.2016

Un comitet al ONU a decis joi să respingă cererea organizaţiei CPJ (Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor) de a primi un statut consultativ în cadrul Consiliului ONU pentru Probleme Economice şi Sociale (ECOSOC).

Zece ţări din comitetul ONU format din 19 membri – inclusiv China, Rusia, Cuba, Sudan, Venezuela şi Africa de Sud – au votat împotriva cererii CPJ.

Alte trei state s-au abţinut de la vot, inclusiv Turcia, ea însăşi zguduită de un declin puternic al libertăţii presei în ultimii 5 ani.

CPJ, o organizaţie de monitorizare a mass mediei cu sediul în New York, a criticat Rusia pentru situaţia internă a libertăţii presei şi pentru eşecul Kremlinului de a proteja drepturile jurnaliştilor.

“Rusia are o situaţie îngrijorătoare în ceea ce priveşte impunitatea în cazurile jurnaliştilor ucişi, lucru care amplifică intimidarea şi actele de violenţă împotriva presei”, a scris CPJ pe website-ul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor