Adolescentul oprit cu focuri de armă de poliţişti acuză că a fost călcat în picioare de oamenii legii

Tânărul de 16 ani, pe care poliţiştii nu au reuşit să-l dea jos de la volan nici după ce au tras 17 focuri de armă, acuză că oamenii legii au sărit cu picioarele pe el.
.
. (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)

Adolescentul de 16 ani oprit cu focuri de armă de poliţişti, după ce a refuzat să-şi tragă BMW-ul pe dreapta, acuză că oamenii legii au sărit literalmente cu picioarele pe el după ce s-a predat. De asemenea, tânărul mai susţine că poliţistul lovit la picior nu ar fi fost rănit de maşină ci de la loviturile aplicate şoferului şi fratelui său, relatează gândul.info.

Reamintim că, în noaptea de joi spre vineri, un echipaj de poliţie aflat pe Calea Moşilor din Capitală a încercat să oprească un autoturism BMW Seria 5 înmatriculat cu numere de Spania. Şoferul, un tânăr de 16 ani, care a admis ulterior că a băut două beri şi "a fumat iarbă", nu a tras pe dreapta, refuzând să oprească şi după ce poliţiştii au tras 17 focuri de armă spre maşină. Băiatul şi fratele său care-l însoţea în maşina furată de la tatăl lor s-au predat abia după ce au fost înconjuraţi de mai multe echipaje.

Eliberat după ce a fost reţinut şi acuzat de ultraj, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului, băiatul se plânge că a fost lovit. Părinţii săi acuză însă autorităţile că le-au bătut copilul cu brutalitate şi au depus o plângere în acest sens. Mai mult, oamenii susţin că poliţistul despre care s-a spus că a fost rănit în picior de maşina adolescentului ce a nu a vrut să oprească s-ar fi lovit la picior în timp ce-i bătea pe adolescenţi.

"Tatăl adolescentului: După ce copiii s-au dat jos din maşină, i-au luat la omor. Vasile, vino încoace. Uitaţi, se vede cum este bătut.

Reporter: Poliţia a făcut asta?

Vasile: Da, da! Şi pe mine şi pe fratele meu. Şi se zice că l-am lovit pe poliţist cu maşina. Nu este adevărat. Îl doare piciorul de la loviturile pe care ni le-a dat. Eram cu faţa în asfalt şi săreau cu picioarele pe capul meu şi pe spatele lui", redă gândul.info, dialogul între reporter, protagonistul urmăririi ca în filme şi tatăl acestuia.

Mai amintim că, potrivit presei, după ce n-a mai avut încotro şi s-a predat, maşina fiindu-i înconjurată de poliţie, şoferul de 16 ani le-a declarat poliţiştilor că a furat maşina tatălui său din localitatea ilfoveană Afumaţi, a băut două beri şi a fumat „iarbă”.

El a fost transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală, unde probele de salivă au indicat prezenţa tetrahidrocanabinolului (THC), substanţa cu efecte psihoactive din plantele de cannabis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne