Opt maşini au fost avariate în timpul unei operaţiuni de urmărie în capitală

(photos.com)
Tatiana Chiriac
30.08.2013

În seara zilei de ieri, 29 august, în timpul unei operaţiuni de urmărire a poliţiei, au fost avariate opt automobile, inclusiv, două unităţi de patrulare. Potrivit serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliţie, vitezomanul, fiind în relaţii ostile cu mama sa vitregă, a luat-o pe aceasta ostatică. "Femeia în vârstă de 40 de ani a fost bătută şi aruncată în maşină. La o staţie, femeia a reuşit să solicite ajutor.

Martorii au apelat la poliţie, iar ulterior a început urmărirea", a explicat sursa, atrăgând atenţia asupra faptului că situaţia a fost într-atât de periculoasă încât poliţia s-a văzut nevoită să aplice arma din dotare. "În total, au fost executate opt împuşcături, însă, maşina a fost oprită abia pe şoseaua Hânceşti. Acum ancheta este în desfăşurare", a comunicat sursa citată.

Inspectorii au auzit strigate de ajutor din interior si au pornit pe urmele masinii. Din imaginile filmate de camerele de bord ale politiei se vede cum vehicolul a fost urmarit mai bine de 40 de minute pe mai multe strazi din capitala. Potrivit politiei, individul mergea pe contrasens si a avariat 8 masini, 3 dintre ele apartinand Inspectoratului de Patrulare. Poliţiştii au tras 8 focuri în aer şi în pneuri. Martorii spun că şi individul era înarmat şi a tras şi el în politişti. Schimbul de focuri a avut loc într-o curte de pe strada Gheorghe Asachi.

Până la urma, şoferul a fost reţinut în zona Gării de Sud, iar poliţia a găsit în maşină o sticlă cu motorină şi un pumnal. S-a dovedit că individul are 24 de ani, iar femeia transportată pe bancheta din spate este mama sa vitregă şi are 42 de ani. Ea era plină de sânge, avea urme de arsuri şi era legată la mâini şi picioare cu scoci şi curele. Femeia a fost transportată la spital. Individul se află acum în arestul poliţiei, iar femeia este conştientă.

În martie 2013, Inspectoratului General de Poliţie i-au fost transmise 90 de automobile SKODA Rapid. În mai puţin de jumătate de an, au fost avariate cel puţin cinci unităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor