"Adevărul": Dan Voiculescu plănuieşte un nou atac asupra Justiţiei

.
. (Photos.com)

Omul de afaceri Dan Voiculescu are de gând să lanseze un nou atac la adresa Justiţiei, care ar putea fi realizat cu ajutorul televiziunii sale, Antena 3, relevă jurnaliştilor de la "Adevărul".

La Antena 3, ar urma sa se difuzeze o mărturie incendiară, cu un ofiţer SRI , despre poliţia politică, iar motivul ar fi iminenţa judecării dosarului de corupţie al lui Dan Voiculescu aflat pe rolul Înaltei Curţi, chiar la completul care l-a condamnat la închisoare pe Adrian Năstase.

Conform jurnaliştilor de la "Adevărul", televiziunea mogulului Dan Voiculescu, Antena 3, ar urma sa difuzeze „mărturia incendiară" a unui ofiţer SRI despre „poliţia politică".

Ofiţerul susţine în mărturia sa că, SRI s-ar folosi de mai mulţi judecători care ar avea şi calitatea de ofiţeri acoperiţi pentru a face jocuri politice, deşi legea interzice acest lucru.

În acelaşi timp, dezbaterea „mărturiei incendiare" a ofiţerului în emisiuni la Antena 3 nu ar viza decredibilizarea SRI, cât a justiţiei, care ar acţiona la comandă politică.

Sub forma unor petiţii, mărturia ar fi ajuns la mai multe instituţii ale statului, inclusiv la Comisia de control al activităţii SRI din Parlament, iar perioada la care face referire ofiţerul se încadrează între anii 2005-2007, când la conducerea instituţiei se afla Radu Timofte.

Ofiţerul descrie "abuzuri săvârşite de decidenţi SRI", aspecte care ţin de "poliţie politică" şi reclama că există magistraţi care colaborează cu serviciul de informaţii sau, mai grav, au statut de ofiţer acoperit.

Se pare că declaraţia ofiţerului este confirmată de oficialii serviciului de informaţii.

Pe de altă parte, SRI neagă acuzaţiile, conform cărora în rândul magistraţilor ar exista ofiţeri acoperiţi, precum şi faptul că SRI ar face poliţie politică.

Dan Voiculescu a anunţat că amână depunerea jurământului de senator. Care este adevăratul motiv

Omul de afaceri Dan Voiculescu a anunţat la data de 21 decembrie pe blogul personal, că nu va fi prezent în Parlament în perioada următoare, întrucât este nevoit să treacă printr-un control medical amănunţit. De aceea, el nu va apuca să depună jurământul de învestire în funcţia de senator în acest an.

La Antena 3, ar urma sa se difuzeze o mărturie incendiară, cu un ofiţer SRI , despre poliţia politică, iar motivul ar fi iminenţa judecării dosarului de corupţie al lui Dan Voiculescu aflat pe rolul Înaltei Curţi, chiar la completul care l-a condamnat la închisoare pe Adrian Năstase.

”Anul acesta vă fac urarea (”Sărbători fericite!”- n.red.) puţin mai devreme. Din motive obiective. În urmă cu câţiva ani am suferit mai multe intervenţii chirurgicale. Acum a venit momentul pentru un control medical mai amănunţit (nimic “spectaculos” – regret că îi dezamăgesc pe amatorii de zvonuri alarmiste şi pe alţi “prieteni”) şi, pentru o perioadă, nu voi participa la activităţile curente”, a scris Dan Voiculescu.

Politicianul Dan Voiculescu a demisionat în luna iunie din Senat, în semn de protest - după cum susţinea atunci - faţă de respingerea de către Comisia de buget-finanţe a unui proiect privind dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală.

Motivaţii ascunse

Ulterior, presa a descoperit că un efect important al demisiei sale din Senat este mutarea dosarului de corupţie în care este judecat de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Tribunalul Bucureşti, instanţa la care a fost trimis în judecată dosarul iniţial.

Imediat după ce a fost publicată joi, în "Monitorul Oficial", Hotărârea privind validarea mandatelor senatorilor aleşi în 9 decembrie, Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa în cazul dosarului în care este implicat Dan Voiculescu, anunţând întoarcerea acestuia la ICCJ.

Instanţa supremă va continua astfel judecata în dosarul referitor presupuse fapte de corupţie în legătură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care Dan Voiculescu este judecat alături de Gheorghe Mencinicopschi şi de alte 11 persoane.

Demisia senatorului seamănă leit cu prima sa demisie din Parlament. Se pare că ambele au fost calculate cu câteva luni înaintea alegerilor parlamentare, motivele invocate fiind neadoptarea unor propuneri legislative care îi aparţin.

În toamna anului 2007, Dan Voiculescu s-a retras din Parlament, acuzând lipsa de susţinere a proiectelor sale referitoare la prelungirea contractelor chiriaşilor din casele naţionalizate, reducerea TVA-ului pentru produsele alimentare de baza, fondul de solidaritate pentru pensionari şi neimpozitarea profitului reinvestit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne