Blaga: Ideea de a transfera specialişti din MApN la Fisc este una "ţicnită"

Vasile Blaga , conferinţă de presă la sediul ARD
Vasile Blaga , conferinţă de presă la sediul ARD (Epoch Times România)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a criticat ideea de a transfera angajaţi de la Ministerul Apărării Naţionale pentru a face controale în care să verifice dacă cetăţenii şi-au plătit taxele şi impozitele.

"E o idee ţicnită, scuzaţi-mi formularea, nu găsesc un termen mai potrivit la ora asta. Cum adică de la armată? Ce pregătire are armata? Trebuie să ia cu asalt până la urmă societăţile comerciale, cetăţenii să plătească taxe şi impozite? Cetăţenii nu pot plăti taxe şi impozite, taxele locale de exemplu pentru că lucrurile nu sunt clare, încercaţi să le plătiţi, nu aveţi unde, nimeni nu o să vă ia banii pentru că nu ştie după ce lege să fie aplicată. În rest, este o idee ca aproape toate ale actualului guvern. Uitaţi-vă numai de la 1 ianuarie până acum câte lucruri s-au întâmplat în sănătate, în învăţământ. Nu guvernează, nu au guvernat nici până la alegeri, văd că nu guvernează nici în continuare şi FMI săptămâna asta vine la Bucureşti", a declarat preşedintelui PDL.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa (PSD), a apreciat ideea lui Dan Voiculescu privind detaşarea unor specialişti de la armată la finanţe.

"Dumneavoastră cunoaşteţi foarte bine care sunt prevederile constituţionale şi legale legate de atribuţiile Armatei. Sigur că, aşa cum există proceduri de acest gen, specialişti de la mapn, aşa cum sunt şi de la Ministerul de Interne, pot fi detaşaţi la ANAF pentru a da o mână de ajutor în colectarea impozitelor şi combaterea evaziunii fiscale. Întrebarea 'Cam câţi?' este prematură, deoarece trebuie să vedem cam care sunt solicitările dacă există o asemenea gândire şi sigur că în funcţie de solicitări...Nu e vorba de militari, e vorba de detaşarea unor cadre de specialitate care să dea o mână de ajutor", a declarat Duşa.