Voiculescu propune ca "stavilă" pentru evaziunea fiscală detaşarea de personal MApN către MFin

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Detaşarea de personal de la ministerul Apărării către cel al Finanţelor şi apariţia, astfel, a unor "vânători de evazionişti" pentru reducerea TVA la alimentele de bază a fost prezentată luni în şedinţa USL de liderul fondator al PC, Dan Voiculescu.

Întrebat dacă USL a decis să implementeze ideea PC privind reducerea TVA la alimentele de bază, Voiculescu a precizat: "E o preocupare majoră, sperăm să devină realitate. Ministrul Agriculturii a obţinut deja un aviz favorabil, sperăm să fie de acord FMI-ul. Ne luptăm de mult cu TVA-ul la produsele alimentare. Palatul Victoria nu a fost împotrivă niciodată, problema e că la buget sunt venituri insuficiente faţă de cheltuieli şi atunci fiecare activitate trebuie restrânsă la maxim".

Voiculescu a punctat că e greu să le demonstrezi celor de la FMI că măsura propusă de PC va micşora evaziunii fiscale. "Ideea este corectă, numai că e foarte greu de demonstrat, pentru că vorbim la prezent de timpul viitor. Dacă nu vom reuşi să reducem evaziunea fiscală?", a arătat conservatorul.

Liderul fondator al PC a adăugat că ar exista capacitatea guvernamentală pentru reducerea TVA printr-o detaşare de personal în scopul supravegherii mai bune a evazioniştilor. "Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună. La ora actuală, la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe pentru a putea să punem cât de cât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul, nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii. E o idee a mea, care cred eu că nu ar fi motive să nu se pună în aplicare. Oamenii din armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori şi vânători de evazionişti", a explicat Voiculescu.

Nu este pentru prima oară când Voiculescu face o asemenea propunere, el sugerându-i şi lui Emil Boc când era premier o asemenea soluţie.