Acordul de Asociere RM şi UE continuă să fie ratificat de şi alte ţări

Moldova adera la U.E.
Moldova adera la U.E. (Epoch Times Romania)

Parlamentul Poloniei a ratificat vineri, cu unanimitate de voturi, Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, informează Moldpres. Preşedintele Parlamentului polonez, Radoslaw Sikorski, a apreciat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că alegerile din 30 noiembrie din Republica Moldova au fost câştigate de partidele pro-europene şi a urat succes Moldovei pe calea apropierii de UE.

Ministrul adjunct de externe al Poloniei, Tomasz Orlowski, a menţionat în cadrul unei adunări a Seimului, că R. Moldova a întreprins cu succes reforme şi are nevoie de un semnal suplimentar din partea UE care să o asigure că "viitorul său este unul european".

La sfârşitul lunii noiembrie, alte două ţări, Suedia şi Ungaria, au ratificat Acordul de Asociere dintre R.Moldova şi UE. Astfel, până în prezent, documentul a fost ratificat de către zece ţări membre ale UE: România, Letonia, Malta, Estonia, Lituania, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Suedia şi Polonia.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014 şi a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău la 2 iulie a.c., procedură pe care urmează să o îndeplinească toate statele membre ale UE.