Klaus Iohannis nu exclude boicotarea alegerilor dacă se legiferează traseismul aleşilor locali

Klaus Iohannis, preşedintele PNL
Klaus Iohannis, preşedintele PNL (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că nu exclude varianta boicotării scrutinului prezidenţial în cazul în care Guvernul nu renunţă la ordonanţa care să permită, în prag de alegeri, migraţia aleşilor locali la alte partide.

Invitat la B1 TV, prezidenţiabilul ACL a precizat că varianta boicotării scrutinului nu a fost discutată cu colegii săi din ACL.

Ideea unei ordonanţe care să permită traseismul primarilor, persoane cu un cuvânt greu de spus în mobilizarea electoratului şi în organizarea alegerilor, a fost enunţată de Liviu Dragnea, la sfârşitul săptămânii trecute.

În pofida criticilor opoziţiei, care a acuzat unanim că o astfel de ordonanţă va crea avantaje PSD-ului, care controlează prin Liviu Dragnea bugetul şi fondurile europene pentru proiectele din teritoriu - inclusiv pentru faimoasele arierate ale primăriilor -, premierul Ponta a agreat ideea ordonanţei.

Abordând subiectul ordonanţei propuse de vicepremierul Liviu Dragnea, şef de campanie electorală al PSD, prezidenţiabilul Victor Ponta a declarat luni "că este necesară deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din minciună şi ipocrizie."

”Nu am primit încă acest text de lege. Când îl primesc, o să-l discutăm şi anunţăm. Părerea mea despre acest lucru, vreau să vă spun foarte direct: cred că este necesar în primul rând să deblocăm autorităţile locale”, a precizat Ponta.

Premierul a făcut aluzie şi la situaţia lui Iohannis, care a trecut de la FDGR, o formaţiune a unei minorităţi naţionale, la PNL, însă a câştigat Primăria Sibiului sub sigla FDGR.

"Şi mai e un lucru – acum o să spuneţi că nu puteam rata acest subiect, dar chiar nu voiam să-l ratez: dacă poate un primar care a candidat la un partid să treacă la alt partid fără să-şi piardă mandatul - mă refer la domnul Iohannis - ceilalţi de ce nu pot? Totdeauna unul e mai presus decât toţi ceilalţi? Atunci nici domnul Iohannis nu poate să fie la PNL, rămâne la Forumul Democratic German", a mai declarat Victor Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, susţine că "este perfect legal" să fii membru într-o organizaţie aparţinând minorităţilor naţionale şi într-un partid, cum a fost cazul lui Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne