Accesul presei la dezbaterile privind bugetul de stat, limitat în comisiile de buget-finanţe

(photos.com)
Epoch Times România
30.01.2013

Comisiile reunite de buget- finanţe din Parlament au decis, miercuri, ca accesul presei la dezbaterile privind proiectul bugetului de stat să fie limitat, urmând ca mass-media să aibă acces la dezbaterile generale, restul discuţiilor privind amendamentele putând fi urmărite pe site-ul Legislativului.

Astfel, presa ar avea acces, miercuri, două ore la dezbaterile generale, urmând ca în celelalte zile, mass-media să fie prezentă doar 30 de minute dimineaţa şi o altă jumătate de oră după-amiază. Preşedintele Comisiei buget-finanţe din Camera Deputaţilor liberalul Dan Radu Ruşanu a susţinut că mass-media poate urmări dezbaterile privind amendamentele depuse la proiectul de buget pe site-ul Camerei Deputaţilor. Decizia a fost luată cu 24 de voturi "pentru" şi 11 "împotrivă".

Social - democratul Petre Petrescu, democrat - liberalul Gheorghe Ialomiţeanu şi Liliana Mincă (PP-DD) au susţinut că accesul presei la şedinţa Comisiei pentru buget - finanţe este "binevenit" şi nu ar trebui limitat accesul acesteia.

"Niciodată, nici când PDL ne punea pumnul în gură, la Cameră - când am discutat noi despre buget - nu am adoptat o astfel de măsură, eu cred că prezenţa presei este binevenită, nu cred că există un element care să ne conducă la o astfel de concluzie. Şedinţa este publică", a spus Petrescu.

De asemenea, fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţeanu a precizat că nu consideră a fi un lucru rău ca presă să aibă acces la şedinţa comisiei de buget-finanţe. "Eu spun că presa trebuie să fie prezentă", a relatat acesta, în cadrul şedinţei.

La rândul său, deputata Liliana Mincă a punctat că mass-media trebuie să fie prezentă la această şedinţă, apreciind că presa "nu sufocă sub nicio formă".

Decizia ca presa să participe doar la dezbaterile generale a fost luată cu 24 voturi "pentru", 11 voturi "împotrivă". Jurnalişti vor lua interviuri din partea membrilor comisiei sau a reprezentanţilor ministerelor pe holul comisiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor