7 plante pe care ar trebui să le aveţi la birou

Rozmarin
Rozmarin (wikipedia.com)

Plantele sunt benefice pentru mediul de lucru. Este dovedit faptul că dacă avem plante la locul de muncă, acesta este un factor pozitiv. Nu schimbă doar starea noastră de spirit, ci putem deveni mai productivi. Culoarea verde duce la creşterea puterii noastre de concentrare, dându-ne astfel o anumită linişte şi stare de bine.

Nu sunt mulţi cei care cunosc sunt plantele care au un efect benefic la locul de muncă, aşa că vă voi prezenta o selecţie a celor mai utilizate plante pentru a ne înfrumuseţa biroul.

1. Rozmarinul

Această plantă nu numai că purifică aerul, dar aroma ei ajută la mărirea capacităţii de memorare şi la menţinerea unei stări sufleteşti bune.

Frunzele, care rămân verzi şi pe perioada iernii, sunt liniare, având lungimea de 2-3 cm şi seamãnã cu acele coniferelor. Florile sunt de culoare albãstrui-deschis, uşor violacee, formând un spic. Rozmarinul conţine un ulei volatil, care conţine borneol, camfor, eucaliptol, flavonoizi, acid rozmarinic, etc.

2. Menta

Menta este asociată cu ospitalitatea în numeroase culturi. Apreciată pentru parfumul său aparte, menta sau izma a fost folosită din vremuri străvechi în alimentaţie sau pentru proprietăţile sale curative.

Menta este în general utilizată ca mirodenie în preparate diverse, salate, supe, sosuri pentru paste. Frunzele verzi ale plantei pot decora prăjituri, îngheţate sau pot fi folosite ca ingredient în salata de fructe, mai ales în zilele călduroase de vară.

3. Bambus

Se spune că această plantă aduce noroc. Dar trebuie să vă asiguraţi că nu se află într-un loc unde nu are direct lumină solară.

Lemnul de bambus are proprietăţi anti-bacteriene, nu necesită pesticide, este o resursă uşor regenerabilă, cu o perioadă de creştere scurtă între 2-3 ani, care creşte în condiţii variabile de climă. Deşi creşte foarte repede, fibra specifică a lemnului de bambus este foarte rezistentă, bambusul fiind semnul longevităţii în China.

4. Aloe Vera

Este aliatul perfect pentru a face faţă energiilor negative. Vestea chiar mai bună este că nu are nevoie de o îngrijire deosebită. Aloe vera are reputaţia de a fi o plantă cu rezultate excelente, utilizată în ameliorarea şi prevenirea multor afecţiuni, în principal în tratarea vânătăilor, muşcăturilor de insecte şi ameliorarea arsurilor.

5. Lavanda

Numită şi levănţică, nu este doar o plantă frumoasă la vedere, dar oferă pace şi armonie mediului în care se află. Toate părţile plantei au un miros plăcut, dar cele mai aromate sunt florile.

Produsele fitoterapeutice din levănţică au acţiune calmantă, diuretică, coleretică, antiseptică şi cicatrizantă. Uleiul volatil de levănţică are proprietatea de a normaliza funcţia cardiacă.

6. Plantele suculente (cele ce reţin apa)

Plantele suculente sunt perfecte, dacă nu aveţi spaţiu sau timp de a avea prea multă grijă de ele. Supravieţuiesc în cele mai precare condiţii. Aceste plante trăiesc în locuri aride cu puţine precipitaţii, astfel că dispun în frunzele lor de enorme rezerve de apă, ce le ajută să supravieţuiască pe termen lung în condiţii climatice

Majoritatea plantelor suculente au forme curioase, iar frunzele şi tulpinile lor pot avea culori rar întâlnite în lumea vegetală. Florile, sunt, de asemenea, spectaculoase, sub formă de trandafiri, steluţe, rozete sau clopoţei. Dintre acestea menţionăm floarea de piatră, laptele cucului şi echeveria glauca.

7. Cactus

Nu putem nega că această plantă are o frumuseţe aparte şi arată bine în ambientul de la birou! Cactuşii sunt unele dintre cele mai populare plante de casă şi sunt totodată şi uşor de întreţinut, cunoscut fiind faptul că au nevoie de puţină apă şi un timp redus pentru îngrijire.

Care dintre toate aceste plante este favorita dv. pentru birou? Urmaţi aceşti paşi simpli şi creaţi-vă propria rezevaţie. Vă va încânta!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură