7 lucruri murdare existente într-o casă, cărora nu le dăm atenţie

Microbiologul Charles Stema de la Universitatea din Arizona a făcut un studiu care a dezvăluit şapte dintre cele mai murdare lucruri dintr-o locuinţă.
Microbiologul Charles Stema de la Universitatea din Arizona a facut un studiu care a dezvăluit şapte dintre cele mai murdare lucruri dintr-o locuinta. (pixabay.com)
Epoch Times România
30.06.2011

Microbiologul Charles Stema de la Universitatea din Arizona a făcut un studiu care a dezvăluit şapte dintre cele mai murdare lucruri dintr-o locuinţă. Studiul a fost publicat pe pagina web Zillow.com. S-a constatat cu surprindere că cele mai murdare locuri nu sunt cele la care ne gândim.

Pe fundul de tăiat bucate se acumulează microbi de 200 de ori mai mulţi decât pe scaunul de toaletă, care adesea este considerat cel mai murdar. Sfatul microbiologului este că după spălare să fie curăţat cu o soluţie de 5% de oţet sau alcool.

Pe locul 2 în ce priveşte cantitatea microbilor este receptorul telefonului fix.

Locul 3 este ocupat de buretele pentru spălat vasele.

Pe locul patru este perdeaua de duş, care de asemenea nu ne atrage o atenţie deosebită când facem curăţenie, dar care acumulează o mulţime de microbi atunci când aerul este umed.

Poziţia a cincea este ocupată de coşurile de gunoi din bucătărie şi baie, care ar trebui periodic curăţate cu grijă.

Trebuie menţionată şi maşina de spălat vase, care a ocupat poziţia a şasea în top, uşile ei reprezentând un mediu bun pentru înmulţirea microbilor. Acelaşi lucru se poate spune şi despre uşa frigiderului.

Ultima pe listă este maşina de spălat. Studiul a constatat că microbii care supravieţuiesc după spălare rămân în maşina de spălat. De aceea, se recomandă ca o dată pe lună să puneţi maşina să spele un ciclu cu apă fierbinte şi oţet, putând fi astfel curăţat interiorul maşinii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor