35 de copii s-au intoxicat in taberele de odihna de la Vadul-lui-Voda

35 de copii de la doua tabere din Vadul-lui-Voda s-au intoxicat aseara. Copiii s-au imbolnavit dupa ce au luat pranzul la tabara "Floricica".
(photos.com)
Epoch Times România
23.07.2011

35 de copii de la doua tabere din Vadul-lui-Voda s-au intoxicat aseara. Copiii s-au imbolnavit dupa ce au luat pranzul la tabara "Floricica".

Medicii spun ca probabil este vorba despre o intoxicatie alimentara. Dintre cei 35 de copii, 20 sunt de la tabara de odihna "Floricica", iar 15 copii din Centrul de reabilitare si recreere al MAI, care, de asemenea se alimenteaza la cantina taberei nominalizate.

Potrivit medicului sef adjunct in problemele epidimiologiei, Nicolae Furtuna, copii de la tabara "Floricica" nu au avut nevoie de spitalizare, deoarece au suferit forme usoare de boala.

De asemenea, Furtuna a declarat ca urmeaza sa fie nominalizati factorii care au favorizat aparitia intoxicatiilor la copii, iar tabele ar putea fi amendate sau activitatea lor ar putea fi suspendata.

Tatiana Tverdohleb, sef directia generala educatie din cadrul Primariei a precizat ca taberele nu au fost achizitionate in cadrul concursurilor municipialitatii. Mai mult, acestea au fost verificate inainte de a-si incepe activitatea si nu au fost depistate incalcari.

"Responsabilitatea revine conducatorilor de la taberele respective, cred ca ar trebuie sa fie intreprinse masuri mai dure pentru cei care nu-si asuma obligatiunile", a mai adaugat Tverdohleb.

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei in comun cu Centrul National de Sanatate Publica a verificat zilele acestea mai multe tabere de odihna din localitatea Vadul lui Voda. Este vorba despre taberele: „Luceafarul”, „Zambet”, „Campingul Vadul lui Voda” si „Perlele Nistrului”.

In urma verificarilor, la majoritatea taberelor de odihna au fost depistate abateri legate de conditiile de trai, odihna si securitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor