300 de exemplare de ţestoase marine mor prinse în plase de pescuit abandonate

Imaginile date publicităţii de Oficiul de Protecţie Civilă din statul Oaxaca, Mexic, sunt devastatoare: numeroase broaşte ţestoase fără viaţă care plutesc pe mare.
Broaşte ţestoase moarte
Broaşte ţestoase moarte (Oficina de Protección Civil de Oaxaca)

Guvernul statului Oaxaca a confirmat miercuri, 29 august, faptul că cel puţin 303 exemplare de ţestoase Lepidochelys olivacea – specie considerată în pericol de dispariţie - au murit din cauza unei plase de pescuit abandonată pe Coasta Pacifică a Mexicului.

„Procuraduría de Protección Ambiental din Oaxaca a confirmat că moartea ţestoaselor a fost cauzată de o plasă de pescuit ilegal, folosită pentru a prinde peşte chicharro ojotón”, a declarat instituţia într-un comunicat.

Ţestoasele Lepidochelys olivacea - cele mai mici ca dimensiune dintre speciile de ţestoase marine - au fost găsite în apropierea coastei oraşului Puerto Escondido, la aproximativ 760 km sud-vest de Mexico City.

„Iniţial am primit inormaţia că au existat două plase de pescuit în care se aflau 300 de broaşte ţestoase, dar această cifră s-ar putea schimba”, a declarat directorul Oficiului de Protecţie Civilă din oraşul San Pedro Mixtepec, José Antonio Ramirez, agenţiei de ştiri EFE.

(Twitter Oficina de Protección Civil de Oaxaca)

Atât autorităţile de pescuit ale zonei cât şi statul au declarat că nu ar fi vorba despre un act intenţionat ci, doar de faptul că ţestoasele ar fi căzut în plase şi nu au mai putut scăpa.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură