20 iulie: aniversarea unei persecuţii mortale în China

Foto
Foto (Ian Waldie / Getty Images)

Cu treisprezece ani în urmă, Partidul Comunist Chinez (PCC) a lansat o campanie la nivel naţional de eradicare a Falun Gong - o disciplină populară spirituală liniştită ce cuprinde principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă - şi care este practicată de zeci de milioane de cetăţeni chinezi.

De 13 ani, organizaţiile pentru drepturile omului au documentat atrocităţile săvârşite de PCC: defăimări, bătăi, violuri, torturi şi uciderea a zeci de mii de bărbaţi şi de femei nevinovaţi, a căror singură crimă a fost de a avea o credinţă care nu este controlată de către regimul comunist.

Până la această dată, mii de copii au rămas orfani. Nenumărate soţii şi soţi văduvi. Dovada că cca. 40.000 de deţinuţi Falun Gong au fost ucişi şi organele lor au fost extrase cu forţa pentru operaţii de transplant a dat naştere la investigaţii internaţionale şi chiar şi la o suspendare de către unele ţări a intervenţiilor chirurgicale de transplant cu organe provenite din China.

Raportorul special al Naţiunilor Unite privind tortura, Manfred Nowak, a raportat că practicanţii Falun Gong au reprezentat 66 la sută din victimele torturii aflate în custodia regimului chinez. El a declarat: "Cruzimea şi brutalitatea acestor acte de tortură sfidează descrierea."

Presa internaţională a raportat, de asemenea modul în care regimul comunist a încercat să influenţeze şi manipuleze politicienii şi mass-media internaţională să urmeze linia directoare a PCC privind persecuţia şi să ignore victimele sau să fie supuse sancţiunilor comerciale ale China. Toate acestea în scopul de a-şi ascunde crimele împotriva umanităţii de scena internaţională.

20 iulie este o zi solemnă de comemorare a celor ucişi, mutilaţi, şi persecutaţi datorită demnităţii lor de a-şi proteja dreptul la credinţă, şi un moment pentru oamenii lumii că situaţia drepturilor omului din China rămâne cumplită.

Manfred Nowak: Cruzimea şi brutalitatea acestor acte de tortură sfidează descrierea

În această zi, sperăm că oamenii de pretutindeni nu se vor lăsa induşi în eroare de propaganda Partidului Comunist Chinez şi/sau de stimulentele financiare oferite de China pentru a ajuta PCC să comită crimele teribile împotriva unor oameni nevinovaţi, şi că în schimb, vor rezista eforturilor Partidului de a le cumpăra tăcerea şi vor face tot posibilul pentru a opri una dintre cele mai grave atrocităţi a timpului nostru.

Facem apel la toţi oficialii guvernamentali şi cetăţeni români să condamne în mod deschis PCC pentru atacul flagrant împotriva practicanţilor Falun Gong şi de a ajuta la a-i aduce pe cei răspunzători în faţa justiţiei.

Asociaţia Falun Dafa România

Website: www.faluninfo.net

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii