12 localităţi din România ar putea intra în carantină

Spaţiu comercial din Bucureşti în timpul crizei coronavirus
Spaţiu comercial din Bucureşti în timpul crizei coronavirus (Epoch Times România)

12 localităţi din judeţul Argeş ar putea intra în carantină. Comitetul Judeţean pentu Situaţii de Urgenţă Argeş evaluează această posibilitate pe fondul creşterii numărului cazurilor de COVID-19, relatează G4Media.

Localităţile aflate în evaluare sunt municipiul Piteşti, oraşele Mioveni, Ştefăneşti şi Costeşti şi comunele Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş (CJSU), întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. 12 localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală”, se precizează în comunicatul Prefecturii Argeş.

Unele dintre măsurile dispuse îi vizează pe administratorii pieţelor agroalimentare, precum şi pe operatorii economici având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul. Aceştia vor fi obligaţi să monitorizeze permanent, în incinta spaţiilor comerciale, respectarea de către vânzători şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi de prevenţie – evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, purtarea măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către personalul care deserveşte populaţia.

O altă măsură prevede suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg sau bâlci, precum şi activitatea de agrement piscine şi bazine de înot, cu excepţia activităţilor fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă. Interdicţia este valabilă în toate localităţile judeţului Argeş, în perioada 23 iulie – 9 august, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcţie de evoluţia numărului de infectări.

De asemenea, programul teraselor va fi redus.

„Administratorii societăţilor comerciale care deţin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcţionare a acestora până la ora 22:00 în cursul săptămânii şi ora 23:00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către clienţi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-cov-2, potrivit legii”, se precizează în comunicat.

Reamintim că în judeţul Argeş s-au înregistrat 89 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 2.265.

În spitale sunt internaţi 432 de pacienţi, dintre care 16 la ATI. De asemenea, 350 de persoane s-au externat la cerere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură