Tottenham cere despăgubiri de 1,5 milioane de euro din partea FIFA

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke.
Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke. (FABRICE COFFRINI / AFP / GettyImages)
P. P.
18.11.2013

Clubul englez Tottenham Hotspurs a decis să ceară despăgubiri din partea Forului Fotbalistic Internaţional după ce zilele trecute unul din fotbaliştii titulari ai echipei, Christian Eriksen (21 de ani) a revenit accidentat la club.

În meciul amical cu naţionala daneză, mijlocaşul lui Spurs s-a accidentat în minutul 41 al partidei disputată împotriva Norvegiei, la scorul de 2-1 şi nu a mai putut continua partida din acel moment.

După analizele medicale, selecţionerul naţionalei daneze, Morten Olsen, a anunţat că Eriksen este serios accidentat şi va fi nevoit să stea în afara terenului de fotbal pentru cel puţin şase săptămâni.

Această veste a fost sursa nemulţumirilor venite din partea englezilor de la Tottenham. Oficialii clubului au hotărât să ceară celor de la FIFA daune materiale în valoare de 1,5 milioane de euro.

Conform legislaţiei în vigoare promulgată de către FIFA, cluburile pot primi o despăgubire din partea forului internaţional dacă un jucător este accidentat în timpul meciurilor amicale internaţionale, iar perioada de indisponibilitate va depăşi 28 de zile. Cererea englezilor este total acceptabilă, suma stabilită fiind calculată în raport cu salariul fotbalistului danez.

Eriksen a fost declarat în urmă cu cinci zile fotbalistul anului în Danemarca, are o cotă de piaţă estimată la 18 milioane de euro pe transfermark.de, iar în vara acestui an Tottenham l-a achiziţionat pe ultima sută de metri de la Ajax Amsterdam cu aproximativ 12 milioane de euro (10 milioane de lire).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor