Chiricheş şi-a spart nasul şi ratează meciul cu Grecia

Fundaşul român Vlad Chiricheş. (Julian Finney / Getty Images)
P. P.
11.11.2013

România şi-a pierdut căpitanul pentru dubla de baraj cu Grecia, după ce fotbalistul lui Tottenham a suferit o fractură de piramidă nazală în meciul de campionat din Premier League cu Newcastle.

Pe postul lăsat liber de acesta a fost convocat fotbalistul lui Dinamo, Dragoş Grigore, însă cele mai mari şanse să-l înlocuiască pe Chiricheş în centrul defensivei le are fostul stelist Florin Gardoş.

Din spusele fostului mare jucător român, Adrian Bumbescu, cea mai indicată formulă pentru centrul defensivei naţionale, ar fi fost Chiricheş – Gardoş, doi jucători care se cunosc foarte bine, fiind practic fostul cuplu al apărării roş albastre. Sportivul este de părere că tricolorii vor reuşi să se califice la Campionatul Mondial din Brazilia.

„Gardoş e într-o formă foarte bună şi poate să-l înlocuiască cu succes pe Chiricheş. Cel mai bun era un cuplu format din Gardoş şi Chiricheş. Piţurcă e adeptul sistemului 4-3-3. Nu cred că e bine să mergem la greci să ne apărăm, vom merge să câştigăm. Eu cred într-o calificare sigură. România e clar favorită în acest meci, iar dacă vom reuşi să înscriem în deplasare ne vom apropia şi mai mult de calificare”, a declarat Bumbescu.

Gary Lineker, unul dintre cei mai importanţi fotbalişti englezi, scria pe Twitter despre Chiricheş: "...s-ar putea dovedi a fi cel mai bun transfer reuşit de Tottenham în vară. Este un fotbalist cu un talent deosebit".

România va juca meciul tur la Pireu pe data de 15 noiembrie iar returul de pe Naţional Arena va avea loc pe 19 noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor