Fotbal: Manchester City şi Tottenham, calificate în sferturile Cupei Ligii engleze

(PAUL ELLIS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
31.10.2013

Manchester City, cu portarul român Costel Pantilimon titular, şi Tottenham, cu fundaşul Vlad Chiricheş în teren după pauză, s-au calificat destul de dificil, miercuri seara, în sferturile de finală ale Cupei Ligii engleze la fotbal.

Manchester City a trecut de Newcastle United cu scorul de 2-0, după prelungiri, chiar pe St James Park, iar Pantilimon a pus umărul la calificare, cu două intervenţii salvatoare, la şutul lui Shola Ameobi şi în prelungiri în faţa senegalezului Papiss Cisse.

Negredo (99) şi Dzeko (105) au marcat golurile "cetăţenilor", aceasta fiind primul meci al echipei din Manchester fără gol încasat din ultimele şapte disputate.

Tottenham a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Hull City, echipă pe care o învinsese duminică în Premier League cu 1-0. Pe "White Hart Lane" scorul a fost egal, 2-2, după prelungiri, iar Spurs s-a impus cu 8-7 la loviturile de departajare.

Fundaşul român Vlad Chiricheş a intrat la gazde în min. 68 în locul lui Naughton şi a greşit la al doilea gol al oaspeţilor, când l-a scăpat din marcaj pe McShane, iar acesta a marcat cu capul (99). Sigurdsson (16) şi Kane (108) au punctat pentru formaţia lui Andre Villas-Boas, iar celălalt gol al lui Hull City a fost de fapt autogolul portarului Brad Friedel (53). La penalty-uri, Lamela a ratat de la Tottenham, iar McLean şi Elmohamady de la oaspeţi. Chiricheş nu a executat.

Ultimul meci din optimi va avea loc pe 6 noiembrie, între Sunderland şi Southampton.

Sferturile de finală vor avea loc cu începere din 16 decembrie: Leicester City - Manchester City, Stoke City - Manchester United, Sunderland(Southampton - Chelsea şi Tottenham - West Ham United.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor